fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

În cursul zilei de vineri Turdanews a publicat un articol intitulat „Angajaţii de la Lapp Insulators Turda, în grevă japoneză” care făcea referire la faptul că mai mulţi angajaţi  ai societăţii amintite au intrat în grevă japoneză în semn de protest faţă de faptul că de luni 22 februarie vor intra în şomaj tehnic şi vor primi doar 75 % din salariu.

 

La momentul respectiv conducerea societăţii nu a putut fi contactată, dar acum am obţinut şi poziţia oficială a celor care răspund de soarta celor aproape 400 de angajaţi.

 

Rusu Cristina, directorul de resurse umane din cadrul Lapp Insulators SA, a declarat pentru Radio Transilvania că oficialii din conducerea societăţii au fost de acord cu această formă de protest, înţeleg nemulţumirile oamenilor, dar au dat asigurări că cei 380 de angajaţi nu vor rămâne pe drumuri. ”Nu vor fi trimişi în şomaj, sperăm într-o redresare rapidă în perioada următoare, nu se pune problema concedierilor”, spune Rusu.

 

Aceeaşi sursă a mai precizat că la ora actuală nivelul vânzărilor a scăzut mult în medie cu 30-40% , motiv pentru care s-a discutat împreună cu reprezentanţii sindicatului cea mai bună soluţie ce poate fi pusă imediat în aplicare, iar aceasta s-a dovedit a fi trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor.

 

În 2008, fabrica  Argillon din Turda a fost preluată de americanii de la Lapp Insulator. Atunci, divizia europeană a grupului american Lapp Insulator, compania Lapp Insulator GmbH&Co.KG, cu sediul în localitatea Wunsiedel din Germania, producător de izolatori din porţelan şi compozit pentru liniile de transport al energiei electrice, a achiziţionat producătorul de izolatori din porţelan de medie şi înaltă tensiune Argillon România, parte a grupului Argillon GmbH din Germania.

 

Societatea turdeană produce peste 100 de tipuri de izolatori de înaltă tensiune şi are o importanţă mare în cadrul grupului american de firme, deoarece în celelalte fabrici nu se pot produce anumite tipuri de izolatoare, din cauza lipsei de echipamente. Circa 95% din producţia societăţii se livrează la export, principalele pieţe fiind în Europa de Vest şi în America.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate