fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj au declanşat cercetări privind legalitatea activităţii desfăşurate de vânzătorii de bilete la Bingo Metropolis, care se desfăşoară la televiziunea Antena 1, şi au ajuns la concluzia că sunt proceduri care eludează aplicarea legii în domeniu.

 

În urma controalelor, două firme au fost amendate, după ce s-a constatat că peste 250 de persoane nu au încheiate contracte individuale de muncă pentru activitatea prestată.

 

 

Este vorba de Phoenix Games SRL şi Metropolis Grup, ambele cu sediul în judeţul Bistriţa-Năsăud. Prima dintre societăţi nu a încheiat contracte înainte de începerea activităţii cu 124 de persoane, iar cea de a doua societate a încheiat contracte civile de prestări servicii pentru 127 de persoane, care sunt considerate ilegale de către reprezentanţii ITM.

 

Cele două firme au fost amendate la plafonul maxim impus de legislaţie, respectiv cu câte 100.000 de lei fiecare.

 

"Antecedente" au existat...

 

Firma de publicitate S.C. One 2 One S.R.L. Bucureşti a primit la muncă un număr de 126 persoane fapt pentru care s-a ales cu amenda maximă din partea ITM Cluj, iar societatea turdeană S.C. COMCEREAL S.A. Turda a fost sancţionată pentru încheierea de convenţii civile în loc de contracte de muncă unui număr de 52 de persoane. Punctul culminant al campaniilor de depistare a persoanelor care muncesc fără forme legale a fost atins la o altă firmă de publicitate şi anume: S.C. Grup 7 S.R.L. (oct. 2009), unde ITM Cluj a depistat un număr de 619 persoane ce au desfăşurat activitate de promoteri în hipermarketurile din ţară, fără a avea întocmite contracte individuale de muncă, fapt pentru care Inspectoratul a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 RON.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate