fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

trafic greu

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat luni seara un nou sistem de taxare a traficului greu, care va fi introdus din 2023. Practic se vor taxa distanțele parcurse.

Transportul rutier greu va fi taxat în funcţie de kilometri parcurşi, începând probabil de la finalul anului 2023, ca parte a condiţiilor de reformă pentru aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la Digi 24.

„E vorba de ceva destul de firesc în toată Europa: în ceea ce priveşte traficul greu, maşinile de peste 7,5 tone: camioane, tiruri, autocare şi aşa mai departe, în aproape toată Europa, dacă nu mă înşel în 23 din 27 de state membre, se taxează folosirea reţelelor de drumuri naţionale, de autostrăzi, nu pe timp, ca în România, unde cumpărăm o vignetă care e valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an, ci pe distanţa parcursă.

Chiar şi ţările de lângă noi – Bulgaria, Ungaria, Austria, folosesc deja acest sistem. E vorba ca şi noi să facem această trecere, pentru traficul greu”, a spus Cătălin Drulă, potrivit Agerpres. 

Ministrul a anunțat că vor fi organizate consultări cu industria transportului, inclusiv în ceea ce privește nivelul taxei.

Între timp, administrația locală din Turda pare să fi găsit metoda de deviere a traficului greu de tranzit prin localitate, care blochează orașul după închiderea podului de pe DN1 (A&A), pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

Conform șoferilor, traficul greu este condiționat de achitarea unei taxe, care este prevăzută printr-o hotărâre de Consiliu Local din anul 2016. La acea vreme, s-a impus o taxă auto pentru tonajul greu care utiliza strada 22 Decembrie 1989. Nu știm în ce măsură s-a și aplicat această hotărâre...

 

Practic, administrația locală din Turda îi determină pe transportatorii cu tonaj greu să respecte sugestia de ”rută ocolitoare”, indicată în momentul în care a fost anunțată interzicerea traficului auto în zona podului de peste Arieș, respectiv pe Autostrada A3 și B-dul Muncii în Cluj-Napoca, cu ieșire la Apahida (sau invers).

Citește mai multe aici: Administrația locală din Turda a găsit metoda de a interzice traficul greu de tranzit!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate