fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

bani 2

Proiectele județului Cluj, incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt Autostrada A3 Nădășelu – Poarta Sălajului, metroul și electrificarea căii ferate Cluj - Episcopia Bihor.

Pentru Autostrada Transilvania pe cei 42 de km de la Nădășelu la Poarta Sălajului se primesc  340 mil. euro prin PNRR.

Pentru proiectul Cluj-Napoca - Episcopia Bihor, Căile Ferate Maghiare (MAV) au demarat implementarea proiectului de modernizare și electrificare a liniei care continuă proiectul românesc, în parametri asemănători cu standardul european. Aici au fost solicitați prin PNRR, 1.29 mld. euro.

De asemenea, metroul, un alt proiect important de infrastructură al Clujului, inclus în PNRR, ar trebui să primească prin program suma de 310 mil. euro.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - prin care România va primi peste 29 de miliarde de euro - a fost depus oficial la Comisia Europeană, a anunțat ministrul Proiectelor europene, Cristian Ghinea.

România ar urma să primească prin PNRR un total de 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate