fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

rigips fabrica de ipsos turda

Recent, Saint-Gobain a încheiat un acord pentru achiziţionarea grupului Duraziv din România, specializat în producţia de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice. Acesta atins afaceri de 30 de milioane de euro în 2020 și avea 200 de angajaţi.

Achiziţia îi va permite Saint-Gobain să îşi mărească gama de soluţii pentru finisaje interioare şi exterioare şi să îşi completeze portofoliul cu vopsele și se va axa pe soluţii premium de izolare termică pe bază de vată minerală bazaltică şi mortare produse local, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din România, contribuind la atingerea obiectivului grupului de scădere a amprentei de carbon.

Semnarea acordului pentru achiziționarea Duraziv urmează unei alte achiziții recente, și anume cumpărarea companiei științifice și de producție Adhesive LLC din Rusia.

„Aceste achiziții, care reprezintă aproximativ 40 de milioane de euro, sunt supuse aprobării autorităților competente în domeniul concurenței”, a transmis Saint-Gobain.

În aprilie, Saint Gobain a anunțat că va investi 45 de milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica sa din Turda. Noua linie de producție este planificată să devină operațională în aprilie 2023. Societatea va face angajări de 100 de persoane pentru noua linie de gips-carton care se profilează la Turda.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate