fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 04 06 at 23.52.54

Grupul francez Saint-Gobain, producător de materiale de construcții, a lansat construcția unei a doua linii de fabricare a gips-cartonului în Turda, o investiție de 45 de milioane de euro care vizează creșterea considerabilă a capacității de producție a gips-cartonului în România pentru a satisface nevoile locale în creștere rapidă, precum și cele din Europa de sud-est, anunță siteul profit.ro.

Noua linie va fi operațională în aprilie 2023.

În România, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajați și oferă o gamă largă de soluții și sisteme, cu 22 de linii de producție pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă și bazaltică, mortare, sticlă pentru construcții, vitraje auto și abrazivi în 12 situri industriale.

“Saint-Gobain are un potențial semnificativ de creștere pentru 2021, precum și în următorii ani. (...) Având în vedere că în sectorul rezidențial proiectele s-au intensificat, în special în cazul proiectelor rezidențiale premium, caselor unifamiliale noi, dar și al renovărilor, preconizăm un trend ascendent pentru Grupul Saint-Gobain. Perspectivele pe termen mediu și lung sunt solide”, a declarat pentru Profit.ro Ovidiu Păscuțiu, CEO-ul Grupului Saint-Gobain în România.

Noua investiție de la Turda va contribui la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluțiilor oferite ce ajută la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, dar și prin reducerea transportului din alte țări, conform unor precizări ale oficialilor companiei, care și-a propus atingerea unui nivel de zero emisii nete de carbon până în 2050.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate