fbpx

Icon Scrie un comentariu

Ratl TurdaNici nu s-a anunţat bine câştigătorul licitaţiei pentru preluarea transportului public urban din Turda, că deja au început nemulţumirile! I)nginerul şef al RATL Turda, Dan Mosteschi, a declarat pentru un ziar clujean că nu este normal ca regia locală să fi fost descalificată, pe motiv că are datorii la Stat, în condiţiile în care administraţia locală avea datorii către regie, respectiv circa 5 miliarde de lei vechi.

 

Dan Mosteschi a mai declarat presei că valoarea viitorului contract este de 6 milioane de lei vechi, considerând că suma este prea mică pentru a asigura activitatea viitoarei societăţi care va organiza transportul local.

 

Numai că inginerul şef al RATL a făcut o confuzie. Prin valoarea contractului se înţelege redevenţa minimă pe care societatea care va asigura transportul public urban în municipiul Turda trebuie s-o plătească administraţiei locale. Conform caietului de sarcini, această valoare era de minim 83.000 de lei pe an.

 

Nemulţumirile celor de la RATL nu sunt prea fondate, fiind mai mult de natură socială, decât economică. care sunt avantajele licitaţiei pentru transportul public:

- Primăria nu mai plăteşte diverse sume pentru susţinerea activităţii economice a societăţii care asigură transportul public, cum se proceda pe vremea RATL.

- Tariful va scădea de la 1,5 lei/călătorie, la 1 leu/călătorie.

- Autobuzele care vor circula pe liniile interne vor fi obligate să aibă cel puţin normele Euro 3.

- Firma care a câştigat licitaţia va suporta 70% din sumele necesare pentru susţinerea gratuităţilor pentru pensionari, veterani de război şi alte categorii defavorizate, de unde rezultă că administraţia locală va face economie şi din perspectiva banilor alocaţi pentru facilităţile acordate acestor categorii defavorizate.

 

Conform unor informaţii vehiculate de inginerul şef al RATL Turda, noua societate care va asigura transportul urban va prelua 14 autobuze de la RATL şi 60 din cei 150 de oameni de la regie.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator