fbpx

Icon Scrie un comentariu

Orgtech LarisaÎn 11 decembrie a avut loc la sediul Gărzii Financiare din Cluj un seminar de lucru la care au participat comisari ai Gărzii Financiare, inspectori ai DGFP şi manageri ai firmelor de service case de marcat din judeţul Cluj.

 

Moderat de Marian Anghelescu, preşedintele patronatului caselor de marcat din România, seminarul a fost un eveniment util pentru că a evaluat situaţia actuală în activitatea de utilizare a caselor de marcat în judeţul Cluj.

 

Peste 40.000 de case de marcat asigură încasarea corectă a veniturilor agenţilor economici din judeţul Cluj, al treilea cel mai "bine dotat" judeţ din ţară cu astfel de echipamente (după Bucureşti şi Constanţa). Garda Financiară locală a depus eforturi permamente pentru verificarea modului în care agenţii economici utilizează casele de marcat.

 

Frecvent, aceste acţiuni s-au desfăşurat "pe tot intervalul anului, în zilele libere şi în general la ore neconvenţionale", aşa cum se menţionează în Rapoartele de activitate ale conducerii instituţiei.

 

Participanţii la seminar au fost de acord că legislaţia caselor de marcat este complexă şi că datorită prea numeroaselor modificări (numai în anul 2004 OUG 28/1999 care reglementează utilizarea caselor de marcat a fost modificată de 4 ori) este şi confuză.

 

Şi din acest motiv uneori utilizatorii de case de marcat greşesc fără să ştie. De exemplu ei sunt obligaţi de lege să utilizeze "Cartea de intervenţii" în care trebuie să fie menţionată cel puţin o revizie tehnică pe an efectuată de o firmă acreditată. Dacă utilizatorul ar şti că amenda prevăzută pentru această abatere este de la 8.000 la 10.000 de lei probabil ar chema rapid firma de service să îl ajute să evite riscurile.

 

Garda Financiară şi Firmele de service case de marcat din judeţul Cluj au colectat un set de propuneri pentru modificarea legislaţiei caselor de marcat.

 

Domnul comisar Florea, director coordonator adjunct al Gărzii Financiare Cluj, a sugerat popularizarea acestui gen de întâlniri şi a felicitat managerii firmelor de case de marcat prezenţi la seminar pentru activitatea depusă de aceştia în calitate de parteneri ai politicii fiscale guvernamentale. Mesajul participanţilor la seminar către utilizatorii de case de marcat este de a fi din ce în ce mai atenţi la obligaţiile ce le revin din legislaţie.

 

Cea mai sigură soluţie de a fi mereu în legalitate este contactul permanent cu firma de case de marcat care îi asigură service. Mai ales că amenzile în domeniul caselor de marcat sunt până la 60.000 de lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator