fbpx

Icon Scrie un comentariu

Blocuri Laszlo RadulyPiaţa imobiliară din Turda şi Câmpia Turzii ar putea fi afectată de încă o cauză, de la 1 ianuarie 2010. Asta pentru că de la acea dată vor intra în vigoare unele prevederi ale Legii 372/2005 (articolul 23), care precizează că nu se mai pot încheia contracte de vânzare-cumpărare sau închiriere pentru locuinţe dacă nu se prezintă certificatul energetic al clădirilor.

 

 

"Chestiunea ridică două probleme: prima este că o astfel de reglementare va ridica preţul locuinţelor vechi cu cel puţin 5-10% - prin costurile suplimentare pe care le implică protecţia şi certificarea energetică, a doua problemă ţine de capacitatea redusă a corpului auditorilor energetici de a răspunde solicitărilor, lista acestora este extrem de redusă. Dacă în Capitală sunt 176 de auditori, în Giurgiu sunt doar trei, în Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa câte unul, iar în Teleorman niciunul", se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale al Notarilor Publici din România, care solicită amânarea intrării în vigoare a acestei prevederi.

 

Pe de altă parte, alte surse susţin că se va bloca doar piaţa apartamentelor/caselor „comuniste”, deschizându-se poarta afacerilor imobiliare cu locuinţe noi, care au fost dur concurate în ultima vreme de apartamentele vechi.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator