fbpx

Scrie un comentariu

restaurant masa 1

Industria HORECA este la pământ, oamenii sunt trimiși în șomaj, singurele venituri mai rămân livrările la domiciliu, dar nu fac prea mult diferența.

HoReCa este unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemia de COVID-19, fiind redusă capacitatea de funcționare aproape de zero pentru cele mai multe dintre localuri. La ora actuală, la nivel național în acest domeniu există  400.000 de mii de locuri de muncă, împărțite în peste 120.000 de firme.

Reprezentanții localurilor cer ca industria ospitalității să fie decuplată de la rata de incidență de 3% la mia de locuitori. 

Dacă guvernul va decide menținerea închiderii restaurantelor, cerem ca, în prealabil, să pregătească fonduri sau programe cu aplicabilitate imediată pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, în vederea achitării plății chiriilor, utilităților, materiilor prime. Industria HoReCa are nevoie urgentă de fonduri de sustenabilitate economică plătite în maxim o lună de la închidere, nu în timp de un an și după lungi discuții birocratice, când majoritatea firmelor riscă falimentul”  susțin aceștia.

Orașele care reprezintă și centre universitare, cu infrastructură complexă, atât în zona de afaceri, a educației, dar și a sănătății, să fie evaluate proporțional, obiectiv și transparent în raport cu numărul de teste efectuate. De asemenea, își doresc un reprezentant  în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

Citește și: Clujenii din industria HORECA se pregătesc de proteste

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate