Industria HORECA este la pământ, oamenii sunt trimiși în șomaj, singurele venituri mai rămân livrările la domiciliu, dar nu fac prea mult diferența.
HoReCa este unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemia de COVID-19, fiind redusă capacitatea de funcționare aproape de zero pentru cele mai multe dintre localuri. La ora actuală, la nivel național în acest domeniu există 400.000 de mii de locuri de muncă, împărțite în peste 120.000 de firme.
Reprezentanții localurilor cer ca industria ospitalității să fie decuplată de la rata de incidență de 3% la mia de locuitori.
„Dacă guvernul va decide menținerea închiderii restaurantelor, cerem ca, în prealabil, să pregătească fonduri sau programe cu aplicabilitate imediată pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, în vederea achitării plății chiriilor, utilităților, materiilor prime. Industria HoReCa are nevoie urgentă de fonduri de sustenabilitate economică plătite în maxim o lună de la închidere, nu în timp de un an și după lungi discuții birocratice, când majoritatea firmelor riscă falimentul” susțin aceștia.
Orașele care reprezintă și centre universitare, cu infrastructură complexă, atât în zona de afaceri, a educației, dar și a sănătății, să fie evaluate proporțional, obiectiv și transparent în raport cu numărul de teste efectuate. De asemenea, își doresc un reprezentant în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Citește și: Clujenii din industria HORECA se pregătesc de proteste