fbpx

 
 
Scrie un comentariu

screenshot from 2020 12 03 14 10 23 63853800

CNAIR are probleme cu constructorii italieni de pe loturile 1 și 3 ale autostrăzii Sebeș-Turda, care au acționat compania națională în instanță.

Italienii de la Pizzarotti, care au lucrat la lotul 1, au emis 60 de revendicări, prin care solicită circa 145 de milioane de lei în plus, însă CNAIR refuză să-i plătească.

Celălalt constructor italian, Tirrena Scavi, care a lucrat la lotul 3, reproșează faptul că nu i-a fost returnată garanția de bună execuție.

15 kilometri din cei 17 care totalizează lotul 1, au fost dați în folosință în 3 decembrie 2020. Diferența va fi pusă în circulație în vara acestui an, tot atunci când trebuie să se termine și lucrările la lotul 2, unde lucrează grecii de la Aktor.

Lotul 3 a fost dat în funcțiune în 30 iulie 2018, simultan cu lotul 4, însă înainte de asta au existat probleme între constructorul italian și oficialii CNAIR, aceștia din urmă reproșând anumite neconformități, obligându-i pe italieni să refacă anumite porțiuni de asfalt.

Inițial, autostrada Turda-Sebeș trebuia dată în funcțiune în anul 2016, însă au apărut tot felul de probleme, iar lucrările au fost tărăgănate. La finalizare, autostrada va face legătura între orașele Turda - Aiud - Teiuș - Alba Iulia - Sebeș, cu legătură pe autostradă până la Sibiu, iar în partea cealaltă până în zona Devei (este ruta de autostradă cu ieșire la Nădlac, însă nu este finalizată în totalitate, existând porțiuni neterminate). Autostrada Turda-Sebeș face legătura între alte două autostrăzi: Nădlac - Arad - Sibiu - Pitești - București, și Borș - Oradea - Turda - Târgu Mureș - Brașov - București (care sunt doar pe hârtie, în mare parte).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate