fbpx
Scrie un comentariu

Spaţiul Privat Virtual 1 ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală va gestiona Registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare, care va deveni operațional din data de 11 ianuarie 2021. În acest registru vor fi introduse informații despre toate conturile persoanelor fizice și a firmelor din România, băncile având obligativitatea de a transmite aceste date.

”Potrivit unui comunicat de presă, instituțiile bancare vor avea la dispoziție zece zile ca să trimită toate informațiile despre conturi către Fisc pentru a fi introduse în registru. Instituțiile obligate să furnizeze, pentru registru, informații despre conturile de plăți și conturile bancare sunt instituțiile de credit, cele de plată și instituțiile emitente de monedă electronică.

Practic, registrul va conține informații despre datele bancare/plăți ale tuturor firmelor și persoanelor fizice, pentru a face mai ușoară aplicarea legislației privind spălarea banilor. Prin OUG nr. 111/2020 s-a stabilit că informațiile despre conturile bancare vor fi păstrate în registru până la momentul în care acestea vor fi închise și zece ani după aceea.”, menționează EVZ.

La acest registru vor avea acces inclusiv autoritățile fiscale locale, dar mai ales organele abilitate pentru lupta împotriva spălării banilor.

”Reglementările ANAF mai prevăd că autoritățile publice centrale și locale vor avea acces la informațiile din registru în baza unor protocoale încheiate, la cerere, cu ANAF, în vreme ce organele de urmărire penală și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor vor avea acces automat.”, mai precizează sursa citată.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator