fbpx

Icon Scrie un comentariu

http://www.ziuadecj.ro/action/image?ID=10919Săptămâna trecută combinatul Mechel a dat în folosinţă investiţii de şapte milioane de euro. Este vorba despre o linie de fabricat şi ambalat fibră metalică, în valoare de 700.000 de euro cu o capacitate de producţie de 3.000 de tone pe an, o linie de alungit şi compactat oţel beton în colaci mari, cu o capacitate de 81.000 de tone pe an, de 2,8 milioane de euro, respectiv trăgătoria de sârmă, de 3,5 milioane de euro, cu patru linii de trefilare a sârmelor şi o capacitate de 12.000 de tone pe an.

 

 

 

Investiţa este însă o armă cu două tăişuri: munca ce până acum era făcută de om, este preluată de maşină, deci numărul muncitorilor se reduce automat, vizate fiind aproximativ 200 de persoane.

 

În acest an, mai exact în perioada verii presa centrală anunţa disponibilizarea a 250 de persoane şi asta pe fondul crizei economice. Înca de la sfârşitul anului trecut, la combinatul de la Târgovişte au existat mai multe perioade în care angajaţii s-au aflat în şomaj tehnic, cu 75% din salariu.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator