fbpx

 
 
1 Comentariu

nova power centrala

Nova Power&Gas, distribuitorul și furnizorul de gaze naturale din grupul E-INFRA, controlat de antreprenorii clujeni Teofil Mureșan, Simion Mureșan și Marian Pantazescu, a început lucrările de construire a primei centrale electrice pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, anunță profit.ro.

Valoarea investiției se ridică la 7 milioane de euro.

"Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generație, cu o eficiență crescută și o ridicată flexibilitate operațională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas. Tot în Câmpia Turzii intenționăm să ridicăm și o centrală electrică pe bază de gaze naturale cu o capacitate de peste 100 MW. Și nu ne oprim aici, pentru că în viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producția în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate și un impact minim asupra mediului înconjurător", a declarat CEO-ul Nova Power&Gas, Mircea Bica, citat de aceeași sursă.

Proiectul este unul mai amplu, cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, care implică și extinderea rețelei de distribuție de 20 kV.

"Construim de la zero un proiect care reprezintă viitorul și care va contribui la o mai bună stabilitate a sistemului energetic din Câmpia Turzii", a menționat directorul general al Electrogrup, Adrian Florea, pentru Profit.ro.

Centrala va fi amplasată în zona Parcului Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic deținut de aceeași firmă.

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a făcut referire la această investiție, la începutul lunii.

”Datorită condițiilor favorabile create de către administrația liberală pentru investitori la Câmpia Turzii, prin dezvoltarea zonei industriale, scaderea impozitelor către periferia municipiului, implicit in zona industrială, dar si sprijinirea companiilor prin eliberarea rapidă a certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construire și a altor documente necesare demarării investițiilor, Electrogrup începe încă din această lună lucrări la Câmpia Turzii. 

Este vorba despre o nouă centrală electrica, în valoare de 7 milioane euro, proiect esențial de utilitate publică pentru întreaga zonă, dar și la nivel național.”, preciza primarul Lojigan.

Citește și:

Dorin Lojigan: Câmpia Turzii, pol al investițiilor!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Eu · 10:53 20.12.2020
    Mai este una nefunctionala la Campia. Coogenerarea de la Epurare pe care nu si fost capabili sa o puna in functiune. Trebuia sa acopere 25% din consumul de energie electrica.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate