fbpx

 
 
Scrie un comentariu

bani realitatea

Românii ar putea să se bucure de salarii și pensii mai mari, a anunțat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

"Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim. Anul trecut am venit cu o formulă care cred că este foarte bună, e transparentă, toată lumea ştie indicatorii şi o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani cum este acesta, în care ai o contracţie sau ai o scădere a economiei.  Aş merge pe pastrarea acestei formule şi pentru anii viitori. Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercusiuni pe viitor", a declarat Cîţu, conform Economica.net

Ultima majorare a salariului minim brut a avut loc la data de 1 ianuarie 2020, când acesta a crecut la 2.230 de lei, de la 2.080 de lei, practic o creştere a salariului minim net cu 83 de lei.

De asemenea, vorbind despre majorarea pensiilor cu 26% în anul următor, Cîțu a mărturisit că nu poate avansa un procent, dar asigură românii că vor putea beneficia de pensii mai mari în 2021.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate