fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Euthyrox 1

Aproximativ 500 de mii de români suferă de afecțiuni tiroidiene. În toată această perioadă au avut de suferit de pe urma faptului că medicamentul Euthyrox a dispărut din farmacii.

Explicația este destul de simplă: Prețul medicamentului era extrem de scăzut, iar pentru producători nu era rentabil să-l scoată pe piață.

Acum însă, un Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, prevede aprobarea prețului pentru importul unei cantități de 400.000 de cutii de Euthyrox, medicament greu de găsit în farmacii, în ultimele 9 luni. 

Experții din domeniu consultați de HotNews.ro pe perioada crizei au explicat că prețul mic aprobat până acum de autorități – cel mai mic din UE – a făcut ca medicamentul să nu mai fie rentabil pentru producători și distribuitori pe piața din România, problemă care a dus la declanșarea crizei.

Ministerul Sănătății a aprobat, printr-un Ordin publicat în Monitorul Oficial, prețul pentru importul unei cantități suplimentare de 400.000 cutii de Euthyrox 75 mcg și 125 mcg. Preturile vor fi 21,39 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 75 mcg și 27,32 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 125 mcg.

Anterior, prețul aprobat prin lege pentru o cutie de Euthyrox nu depășea 10 lei, ceea ce făcea ca medicamentul să fie neprofitabil pe piața din România pentru producători și distribuitori mai titrează sursa citată.

Reprezentanții Ministerului Sănătății le cer pacienţilor să nu îşi facă stocuri de medicamente, iar specialiştii Agenţiei Naţionale a Medicamentului atrag atenţia că o cutie de Euthyrox ajunge pentru 100 de zile!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate