fbpx

Icon Scrie un comentariu

Art 168031 1În primele 10 luni ale lui 2009, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a primit 113 sesizări venite din Turda şi Câmpia Turzii. Dintre acestea majoritatea (70%) sunt pentru neplata salariului.

 

Din numărul total de sesizări, 75 provin din oraşul de pe Arieş, 30 de la Câmpia Turzii, iar 8 au fost de altă natură.

 

Pe lângă neplata salariului, angajaţii se mai plâng la ITM şi de neplata orelor suplimentare, a concediului de maternitate sau de faptul că angajatorul nu „operează” în cartea de muncă iar la încheierea relaţiilor de muncă aceştia se trezesc fără câţiva ani buni lucraţi duşi pe apa sâmbetei. Ba mai rău, pentru cei care sunt puşi pe liber, riscul de a nu primi şomaj este cu atât mai mare.....

 

Odată cu acutizarea crizei economice nemulţumirile celor care încearcă să câştige un ban cinstit cresc direct proporţional cu tendinţa angajatorilor de a eluda legea. Inspectorii de muncă, promit în schimb să fie mai prezenţi şi să intensifice controalele atât acolo unde au fost făcute sesizările dar şi în cazul societăţilor care au avut probleme de acest gen, nu în ultimul rând să acorde sprijin celor care îşi iau inima în dinţi şi reclamă astfel de fapte chiar cu riscul de a rămâne fără slujbe petru că au avut curajul să îşi revendice drepturile.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator