marian morar
m install
nello construct

Peste 100 de sesizări venite la ITM Cluj din zona Turda şi Câmpia Turzii

zamblau eugen

În primele 10 luni ale lui 2009, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a primit 113 sesizări venite din Turda şi Câmpia Turzii. Dintre acestea majoritatea (70%) sunt pentru neplata salariului.

 

Din numărul total de sesizări, 75 provin din oraşul de pe Arieş, 30 de la Câmpia Turzii, iar 8 au fost de altă natură.

 

Pe lângă neplata salariului, angajaţii se mai plâng la ITM şi de neplata orelor suplimentare, a concediului de maternitate sau de faptul că angajatorul nu „operează” în cartea de muncă iar la încheierea relaţiilor de muncă aceştia se trezesc fără câţiva ani buni lucraţi duşi pe apa sâmbetei. Ba mai rău, pentru cei care sunt puşi pe liber, riscul de a nu primi şomaj este cu atât mai mare…..

 

Odată cu acutizarea crizei economice nemulţumirile celor care încearcă să câştige un ban cinstit cresc direct proporţional cu tendinţa angajatorilor de a eluda legea. Inspectorii de muncă, promit în schimb să fie mai prezenţi şi să intensifice controalele atât acolo unde au fost făcute sesizările dar şi în cazul societăţilor care au avut probleme de acest gen, nu în ultimul rând să acorde sprijin celor care îşi iau inima în dinţi şi reclamă astfel de fapte chiar cu riscul de a rămâne fără slujbe petru că au avut curajul să îşi revendice drepturile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2