fbpx

 
 
Scrie un comentariu

restaurante

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis luni un ultim avertisment către proprietarii localurilor și celor care organizează evenimente private, care "au cam lăsat garda jos" în ceea ce privește regulile impuse în contextul pandemiei.


”Fac apel la responsabilitate maximă. Nu este cazul să ne relaxăm și să tratăm cu lejeritate măsurile pentru că ajungem în situații de nedorit.


Având în vedere măsurile luate Dej și Gherla, unde rata infectării a crescut la peste 1,5 la mie, în Cluj-Napoca, acum, rata incidenței la mia de locuitori este de 1,33. În momentul în care depășim 1,5 la mie vom fi nevoiți să luăm aceleași măsuri și în Cluj-Napoca. Rugămintea mea și semnalul de alarmă pe care îl trag către toți proprietarii de cafenele, baruri și alte asimilate să trateze cu maximă seriozitate regulile pe care trebuie să le respecte, pentru că în ultima perioadă se pare că au cam lăsat garda jos, și nu respectă regulile banale, cu dezinfectantul pe masă, cu purtarea măștii obligatoriu când clientul se ridică de la masă și alte lucruri pe care le-au respectat. Probabil că s-au obișnuit cu această relaxare. Atenție maximă pentru că de felul în care dvs vă manageriați afacerea, depinde viitorul afacerii pe care o gestionați. Dacă vom ajunge la o rată a incidenței de peste 1,5 la mie nu vom ezita să închidem tot ce înseamnă cafenele, baruri și în municipiul Cluj-Napoca. Nu este de dorit asta și înțelegem impactul economic, dar trebuie să înțelegem că aceste locuri sunt predispuse răspândirii virusului și dacă nu se respectă măsurile acolo pot apărea situații nedorite”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.


De asemenea, membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) au stabilit, luni seară, că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, explicând măsura prin faptul că riscul de infectare este unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.


Totodată, acolo unde se înregistrează un indice de incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile se va trece la carantinarea localităților, dacă există focare active, iar unde indicele de incidență este între 1,5 și 3 autoritățile locale trebuie să interzică nunțile sau botezurile, să închidă activitatea restaurantelor în interior și să se revină din nou la telemuncă.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate