fbpx

Icon Scrie un comentariu

Cristi HaiducSecretarul de Stat Cristian Haiduc a semnat azi, la Câmpia Turzii, un contract prin care se asigură finanţarea pentru realizarea unui incubator de afaceri în localitate, care să vină în sprijinul dezvoltării sectorului IMM.

 

În acest incubator de afaceri, respectiv în clădirea care-l va găzdui, îşi vor desfăşura activitatea între 17 şi 22 de societăţi comerciale, cu anumite componente finanţate de la bugetul de stat.

 

"O să primească o alocaţie financiară nerambursabilă pentru instalarea în incubator. Practic, acest program asigură o mare parte din finanţarea construcţiei clădirii, asigură finanţarea unui administrator de incubator, care să facă training şi consiliere pentru societăţile incubate şi administrarea pentru o perioadă de 3 ani, finanţarea unor cheltuieli ale societăţilor comerciale, pe o perioadă de 3 ani, asigurarea unor sume anuale pentru extindere sau modernizare. Firmele vor beneficia de condiţii moderne", a declarat Cristian Haiduc.

 

În incubator pot intra firme nou create sau firme care au maxim 2 ani de la înfiinţare. Astfel de incubatoare mai sunt la Sfântu Gheorghe, Braşov, Alba Iulia, alte două vor fi date în folosinţă la Mangalia şi Satu Mare. Azi a fost semnat acordul de finanţare, care asigură finanţarea acestui proiect. "În maxim două săptămâni, banii sunt în contul administraţiei locale", a mai spus Cristian Haiduc. 90% din bani sunt prin Agenţia Naţională pentru IMM, condusă de Cristian Haiduc, iar 10% provin de la Organizaţia pentru Naţiunile Unite. Suma alocată este fixă, respectiv 500.000 lei (5 miliarde lei vechi) pentru partea de construcţie, se mai asigură 50.000 de dolari pentru finanţarea administratorului de incubator, 200.000 de lei anual pentru modernizare sau extinderea incubatorului, 20.000 de lei pentru fiecare societate (bani nerambursabili), finanţarea utilităţilor (40% - primul an, 30% - anmul II şi 20% - anul III).

 

Societăţile care vor intra în acest incubator vor fi selectate de către administratorul incubatorului. Acesta, la rândul său, va fi selectat în baza unei licitaţii organizate de Primăria Câmpia Turzii. Tot Primăria Câmpia Turzii va trebui să se preocupe de construirea clădirii, inclusiv licitaţia. Înainte de icubare, va exista şi o fază de preincubare pentru societăţile comerciale, care implică instruire, consultanţă etc şi se va întocmi un plan de afaceri de către fiecare societate comercială doritoare, care să justifice primirea celor 20.000 de lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator