fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

lidl turda

La Turda se va construi încă un supermarket LIDL. Conform informațiilor TurdaNews, noul supermarket va fi amplasat în zona din spatele fostei fabrici de bere (Piața Romană nr. 17), în apropiere de malul Arieșului.

Zona reglementată de documentație acoperă 17.950 mp.

”În anul 2006 Consiliul Local Turda a dat avizul pentru realizarea în spațiul fostei fabrici de bere a unui centru comercial și a unor hale de tip retail, cu condiția de a respecta și a lăsa nealterată clădirea monument. Derularea acestui proiect, pornit de proprietarii actuali, familia Rațiu, nu a mai fost continuat probabil din cauza crizei financiare.”, se precizează în dpcumentația proiectului supermarketului Lidl.

Noua construcție va duce la modernizarea zonei.

”Având în vedere amplasarea terenului în vecinătatea sensului giratoriu de pe DN1-DE81 Primăria Turda a solicitat întocmirea unui studiu de circulație pentru terenul aferent LIDL. Soluția de amenajare a accesului în incinta a fost reglementată în urma Studiului de circulație înregistrat cu nr. 19905/365/18.09.2019 la Primăria Turda.

Pentru terenul pe care se va amplasa magazinul LIDL va fi amenajat un acces din sensul giratoriu și o ieșire obligatoriu dreapta la o distanță de 15m față de acces. Accesul mașinilor de aprovizionare se va realiza din strada Miron Costin. În incintă se vor amenaja circulații pietonale și circulații auto pe două sensuri de mers cu o lățime totală de minim 6,50m. Se propune un număr de 126 parcări pentru autoturisme din care 6 locuri pentru persoane cu deficiențe locomotorii conform normativului NP 051/2012 aprobat prin Ordinul 189/2013.

Pentru parcela aferentă Fabricii de bere se vor păstra accesele existente. În zona sensului giratoriu este amenajat acces pietonal și auto, iar accesul pentru mașini de transport marfă este amenajat la strada Miron Costin. În incintă, pe zona din față (pe latura nordică) se vor amenaja parcări pentru vizitatori iar perimetral clădirii fabricii se vor amenaja circulații pietonale. Circulația auto pentru mașinile de marfă se va amenaja pe latura vestică a clădirii.

Pentru parcela propusă în partea de sud a amplasamentului se păstrează accesul existent la strada Miron Costin.”, sunt alte detalii din documentația amintită.

Pe de altă parte, este prevăzută și o zonă de promenadă, care va continua zona de promenadă din zona Parcului Tineretului (Central), pe sub podul peste Arieș. Zona de promenadă va avea și piste de biciclete. 

”Promenada propusă constă în amenajarea unei piste de biciclete, cu circulație în două direcții și lățime de minim 3.00 m și amenajarea unei circulații pietonale cu lățime de 3.00m, cu zone de repaus și belvedere amenajate înspre Râul Arieș.”, se spune în documentație, în care se mai precizează că investițiile vor fi suportate de beneficiarul investiției.

lidl 01

lidl 02

lidl 03

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate