m install
petlinii
nello construct

Mechel Câmpia Turzii, ameninţată cu insolvenţa!

zamblau eugen
floris

Pe rolul Tribunatului Comercial Cluj există un dosar care vizează insolvenţa societăţii Mechel Câmpia Turzii SA. Asta din cauza unor datorii pe care cei de la Mechel nu le-au achitat la timp.

 

Societatea care a solicitat insolvenţa, pentru neplata datoriilor, este ACSA Câmpia Turzii. Primul termen al dosarului este luni, 2 noiembrie (dosar 4994/1285/2009, Tribunalul Comercial Cluj). Neplata datoriei şi declanşarea insolvenţei ar putea aduce grave repercusiuni asupra activităţii combinatului, inclusiv sistarea activităţii.

 

Pe de altă parte, Curtea de Apel din Cluj a obligat la sfârşitul săptămânii trecute Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să ramburseze Combinatului de producere a sârmei din Câmpia Turzii- Mechel suma de 53.000 lei, cu titlul de plată nedatorată. Instanţa a mai fixat o dobândă de 0,1 la sută pentru fiecare zi de întârziere, începând din aprilie 2007.

 

Fondul special de solidaritate, pentru protecţia persoanelor şi încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap a obligat în anul 1999 societăţile comerciale, să achite la bugetul de stat, în cazul în care nu au angajat un procent de 4 la sută din forţa de muncă, persoane cu handicap, o sumă egală cu salarul minim brut pe economie pentru locurile neangajate. Din anul 2001 procentul s-a înjumătăţit, iar din anul 2002 taxa a fost radiată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: