fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

lidl logo 01

O nouă înşelătorie prin metoda oferirii voucherelor de cumpărături se răspândește prin intermediul WhatsApp, vizând clienţii Lidl România.


Unele persoane au primit pe WhatsApp mesaje cu textul „Lidl oferă Voucher GRATUIT 750 Lei pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare*! Faceți clic aici pentru a obține a voastră: https://www.lidl-ro.club bucurați-vă și mulțumiți-mi mai târziu”.


În urma unei scurte verificări se poate observa faptul că pagina web nu aparține Lidl România sau partenerilor săi, informează alba24.ro
Specialiștii CERT-RO explică cum funcționează această înșelătorie: concret, după primirea mesajului și accesarea link-ului (mascat într-o pagină oficială), utilizatorul este redirectat către o pagină care afisează un domeniu cu o denumire ciudată (în cazul de față „lidl-ro.club”). Mai departe, utilizatorul trebuie să parcurgă un chestionar, cu întrebări legate de experiența de shopping în cadrul rețelei de magazine, pentru a putea primi un voucher fictiv.


La o simplă verificare a URL-ului pe site-ul virustotal.com, se poate observa că, în cazul campaniei care vizează clienții Lidl, este vorba de o tentativă de phishing.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate