fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

aeroport cluj

Județul are nevoie de un aeroport mult mai bine amplasat și conectat la rețeaua de transport decât cel existent. Aeroportul Internațional Avram Iancu are infrastructura depășită și generează foarte multe probleme municipiului legate de zgomot.

Marius Cristea de la Banca Mondială, cel care coordonează Planul Județean de Amenajare a Teritoriului pentru județul Cluj spune că noul aeroport ar trebui să fie centrat pe componenta cargo, însă nici cea civilă n-a fost exclusă.

Ca locație pentru viitorul aeroport de care are nevoie Clujul a fost amintită zona nodului de Autostradă de la Turda-Câmpia Turzii-Luna. Americanii au deja interese militare în zona Luna unde există un aeroport militar, informează actualdecluj

Tot în zona respectivă analizele echipei Băncii Mondiale au identificat nevoia de a se înființa un nou parc industrial Tetarom. Interesul pentru acest nou parc este tot american, în spațiul public vehiculându-se o fabrică de producție a dronelor care s-ar dori în Cluj.

Ideea construirii unui nou aeroport a fost avansată și de autoritățile județene.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, spune că problema locaţiei Aeroportului Internaţional Cluj trebuie analizată, la fel și situaţia, nu doar pe următorii ani, ci şi pentru viitorii 10, 20, chiar 50 de ani, astfel încât să se stabilească dacă actuala locaţie din municipiul Cluj-Napoca permite dezvoltarea pe termen lung, operarea de zboruri intercontinentale şi linii cargo.

În acest context, a apărut ideea unui aeroport nou, lângă Câmpia Turzii.

"Nu uitaţi că avem un aeroport militar la Luna, care este bază NATO şi unde avem unitate militară susţinută de americani, care este în imediata vecinătate a autostrăzii de la Luna. Există interes ca în zonele unde ai aeroport militar să existe şi aeroport civil, care să fie o a doua variantă în cazul în care o anumită bază nu mai poate fi folosită. Va trebui la un moment dat să se discute concret, fără patimă, despre aceste lucruri pentru că, dincolo de persoanele care conduc astăzi aeroportul sau Consiliul Judeţean, trebuie să ştii ce faci cu aeroportul, cum îl extinzi, din ce bani faci asta, care sunt prognozele pentru următorii ani", a spus Tişe.

Alte variante vehiculate au fost Mociu sau Jucu.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator