fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

1 Comentariu

aeroport cluj

Întrucât actuala locație a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca ridică numeroase probleme privind dezvoltarea ulterioară, fie din cauza faptului că nu ar permite extinderea pentru asigurarea decolării/aterizării unor avioane de capacitate mai mare sau din pricina faptului că n-ar exista suficient spațiu și pentru curse aeriene de tip cargo, la nivel județean se discută o variantă care ar putea avantaja enorm zona Turzii, respectiv construirea unui aeroport civil în apropierea celui militar de la Luna!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, ridică din nou problema locaţiei Aeroportului Internaţional Cluj şi spune că trebuie analizată situaţia nu doar pe următorii ani, ci şi pentru viitorii 10, 20, chiar 50 de ani, astfel încât să se stabilească dacă actuala locaţie din municipiul Cluj-Napoca permite dezvoltarea pe termen lung, operarea de zboruri intercontinentale şi linii cargo, anunță BZC.ro.

"Trebuie să îţi pui întrebările „Unde proiectăm acest aeroport peste 10, 15, 20 de ani?" "Locaţia (din Cluj-Napoca - n.red.) va mai fi bună peste 20 de ani?" ,"Ne dorim să crească numărul de pasageri în ritmul în care a crescut până acum sau ne dorim să securizăm rutele pe care le avem mai degrabă decât să creăm rute noi?", "Putem să zburăm intercontinental, chiar se poate face, sau un avion de talia acelora ne va spulbera toate casele din jur şi centurile de ocolire când ar ateriza la Cluj?", "Dar transportul de marfă, ni-l permitem în aceeaşi zonă sau nu?" Lucrurile trebuie gândite în complexitate, nu cu furie şi cu patimă. Sunt chestiuni pe care Clujul trebuie să le gestioneze, nu astăzi, nu mâine, dar poate peste 20 de ani", a afirmat Alin Tişe, citat de sursa menționată.

În acest context, a apărut ideea unui aeroport nou, lângă Câmpia Turzii.

"Nu uitaţi că avem un aeroport militar la Luna, care este bază NATO şi unde avem unitate militară susţinută de americani, care este în imediata vecinătate a autostrăzii de la Luna. Există interes ca în zonele unde ai aeroport militar să existe şi aeroport civil, care să fie o a doua variantă în cazul în care o anumită bază nu mai poate fi folosită. Va trebui la un moment dat să se discute concret, fără patimă, despre aceste lucruri pentru că, dincolo de persoanele care conduc astăzi aeroportul sau Consiliul Judeţean, trebuie să ştii ce faci cu aeroportul, cum îl extinzi, din ce bani faci asta, care sunt prognozele pentru următorii ani", a spus Tişe.

Alte variante vehiculate au fost Mociu sau Jucu.

Consiliul Județean Cluj primește asistență de la Banca Mondială pentru construirea unui aeroport.

Construirea unui aeroport civil ar putea crea o dezvoltare economică inimaginabilă pentru zona Turzii, în perspectiva anilor care vor urma. Mai ales că în zonă există legătură cu calea ferată, dar și un nod de autostrăzi. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Florin Talos · 11:23 06.02.2020
    Aceasta varianta a fost pusa in discutie acum 15-20 ani inainte de a se construi pista noua de la Cluj. A fost la acea vreme in vizita o delegatie de la ministerul transporturilor impreuna cu autoritatile judetene si locale de atunci pentru documentare in teren. O pista paralela cu cea militara si cu facilitatile logistice langa calea ferata (gara de pasageri si marfuri) si autostrada sunt conditii ideala pentru un aeroport civil si pentru tranzitul de marfa si pasageri. Nu mai vorbesc de posibilitatile de dezvoltare economica zonei, cu zona libera economica, etc. Sper sa opteze pentru aceasta solutie. Sa vedem acum cat de capabile sunt autoritatile locale (Campia Turzii si Luna) sa lupte pentru a atrage aceasta aceasta investitie cu adevarat profitabila in zona.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate