fbpx

 
 
Scrie un comentariu

stp angajati proces

Foștii angajați ai STP Alba Iulia, societate care a efectuat transportul local de persoane din Turda, până în 15 decembrie 2019, adună semnături pentru chemarea în instanță a societății, după ce nu și-au primit banii cuveniți pentru munca prestată în cursul lunii decembrie 2019.

”Se adună semnăturile necesare pentru deschiderea litigiului de muncă”, ne-a comunicat un fost angajat al STP, în prezent angajat al TUP Turda SRL (noua societate care efectuează transportul public de perdoane, cu autobuze electrice), care nu și-a primit banii datorați de STP.

Banii aferenți jumătății de lună din decembrie 2019, când angajații au lucrat în contul STP Alba Iulia / PL Turda, trebuiau să fie dați până în 15 ianuarie 2020. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

TurdaNews a fost sesizată de acest lucru în 16 ianuarie, prin intermediul unui fost angajat STP care a apelat la redacția noastră: ”STP Turda a uitat să-și plătească foștii angajați pentru munca depusă pe luna decembrie”.

În 17 ianuarie 2019, la 2 zile după ce banii trebuiau virați în conturile foștilor angajați STP, societatea a transmis către Primăria Turda o solicitare de plată ”imediată” a unor facturi, ca să-și poată plăti angajații. 

”Întrucât în data de 15 ianuarie 2020 nu am avut resursele financiare necesare pentru plata obligațiilor salariale restante pe care le avem față de foștii angajați ai STP Turda și actuali angajați ai Transport Urban Public SRL Turda, angajați care au prestat activitatea de transport public local în perioada 1 decembrie 2019 - 15 decembrie 2019, prin prezenta vă solicităm urgentarea plății următoarelor facturi...”, se menționa în adresa transmisă Primăriei, semnată de directorul STP P.L. Turda - Mostecky Dan-Robert, care făcea referire la facturi totale de 240.763,11 lei, menționând că societatea ar fi în incapacitate de plată.

Dincolo de informația în sine sau de ”șantajul” pus în practică, practic STP recunoaște că activitatea lor financiară se baza exclusiv pe banii Primăriei.

La o conferință de presă de luna aceasta, primarul Cristian Matei le-a spus jurnaliștilor că STP s-a comportat cu ”rea intenție” în momentul în care a trebuit să predea transportul local de persoane către TUP Turda, amenințând angajații și reprezentanții administrației locale că transportul cu autobuze electrice va sucomba a doua zi de la preluarea activității. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat!

Totodată, edilul turdean a spus că în anii în care STP a operat la Turda, s-au scurs milioane de euro din conturile Primăriei înspre STP.

În spațiul public au apărut și informații privind un adevărat ”război” care a avut loc la mijlocul lunii decembrie 2019, presiunile exercitate asupra angajaților STP și ai administrației locale având ca scop blocarea intrării autobuzelor electrice pe trasee, ceea ce ar fi însemnat și o lovitură de ordin politic împotriva administrației locale, care anunțase anterior că din 16 decembrie 2019 Turda va avea transport public urban asigurat de autobuzele electrice.

Citește și:

STP încearcă cu orice preț să blocheze intrarea noilor autobuze în circulație! Primăria face apel la angajați să semneze noile contracte de angajare, pentru că altfel vor rămâne fără loc de muncă!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate