fbpx

 
 
Scrie un comentariu

combinat ISCT

O firmă înființată în iulie anul trecut în România, controlată de o companie financiară din Polonia cu puternice legături în China, fondată și condusă de un fost funcționar al consulatului polonez din Shanghai devenit ulterior om de afaceri în Republica Populară Chineză, se află din toamna anului trecut în proces de achiziție a activelor industriale funcționale ale mai multor combinate metalurgice românești aflate în insolvență sau chiar faliment, care au fost deținute anterior de grupul rus Mechel. 

Scopul declarat al polonezilor este continuarea activității de producție la ansamblurile industriale pe care intenționează să le cumpere, scrie Profit.ro.

Este vorba despre active aparținând societăților Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT), Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, Laminorul Brăila și Ductil Steel Buzău.

Potrivit sursei citate, achiziția activelor acestor combinate este derulată prin intermediul firmei locale Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL. Aceasta este controlată, cu peste 90% din capital, de către Sunningwell International Polska, restul părților sociale fiind în posesia traderului polonez de produse metalurgice West Trade SA.

Spre exemplu, la Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT), de asemenea în insolvență, Laminorul Danube a oferit 7,5 milioane euro pe activele secției Trăgătorie de Oțel, producătoare de sârmă, a întreprinderii, ofertă aprobată de creditori în noiembrie anul trecut. În primele 6 luni din 2019, ISCT a înregistrat o cifră de afaceri de 68,1 milioane lei, pierderi de 1,66 milioane lei, cu circa 230 de salariați.

Citește tot articolul aici: 

Un polonez cu puternice legături cu China cumpără combinate metalurgice românești insolvente sau falimentare deținute de ruși

Citește mai mult la: Un polonez cu puternice legături cu China cumpără combinate metalurgice românești insolvente sau falimentare deținute de ruși

Citește mai mult la:

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/exclusiv-un-polonez-cu-puternice-legaturi-cu-china-cumpara-combinate-metalurgice-romanesti-insolvente-sau-falimentare-detinute-de-rusi-19229420

 

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate