fbpx

Icon Scrie un comentariu

terenuri agricole

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a precizat la Cluj, că tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenția Domeniilor Statului.


Pentru prima dată, pe lângă banii alocaţi acestui program de sprijin, se va încerca și alocarea a câte 50 de hectare de teren agricol, spus ministrul.


El a declarat că este foarte important ca de acest teren să beneficieze şi cei care se încadrează în categoria de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură.


Ministrul a menţionat că Agenţia Domeniilor Statului gestionează 319.390 ha, teren al statului român, din care 111.640 ha cadastrate.
Potrivit acestuia, vor fi modificate şi redevenţele obţinute de pe aceste terenuri concesionate, despre care spune că sunt "ridicole", fiind cuprinse între 300 şi 800 kg grâu/ ha, în condiţiile în care se obţin 10.000 - 12.000 kg de grâu/hectar.  


 "Sunt terenuri concesionate către firme din ţări ale UE şi extra UE, care sunt şi beneficiare de subvenţii", a completat ministrul Adrian Oros.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator