fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Banner 1 Turda News HD

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

PSDTurda Ciortea 30iulie

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

2 Comentarii

edu elite 10iulie

proiect supermatket

Mai mulți parlamentari de la PSD, PMP și UDMR au depus, la Senat, un proiect de lege care prevede că structurile de vânzare cu o suprafață de peste 400 metri pătrați, cum ar fi supermarketurile și hipermarketurile, să fie amplasate exclusiv în afara orașelor.


Inițiativa legislativă modifică ordonanța de urgență 99/2000 privind comercializarea și serviciilor de piață, prin introducerea unor alineate care vizează amplasarea numai în jurul orașelor a magazinelor care se vor întinde pe mai mult de 400 mp.


Astfel, la articolul 12 al actului normativ sunt introduse două alineate care prevăd că: „În vederea dezvoltării rețelelor de distribuție, autoritățile publice locale vor stabili următoarele: a) accesul vehiculelor de transport marfă în unitatea administrativ-teritorială în funcție de tonaj și dimensiuni maxim admise; b) regimul parcării vehiculelor de transport marfă și regimul orar al aprovizionării comercianților. Amplasarea structurilor de vânzare cu suprafața mai mare de 400 m.p. se va face exclusiv în teritoriu periurban, conform prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, cu modificările și completările ulterioare”.


Autorităţile administraţiei publice locale stabilesc strategia de dezvoltare a reţelei de distribuţie, având drept obiective: „dezvoltarea și revigorarea rețelei de distribuție în zonele turistice de interes național si local, zonele montane, rurale și defavorizate și sustinerea creării de servicii de piață în aceste zone”, potrivit proiectului de lege.


Inițiatorii susțin că în ultimul deceniu au apărut dezechilibre în domeniul comerțului în rețelele de supermarketuri și hipermarketuri.


Aleșii mai motivează că modificările propuse prin inițiativa legislativă vor încuraja micii producători și afacerile locale să se dezvolte, relatează Mediafax.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  B. · 14:32 28.12.2019
  Pfff, ce cretini ! De ce nu la 10 km de oraș, să fie cât mai greu pentru oameni să ajungă la ele ?

  Și ce facem cu cele deja existente-n orașe, le demolăm ?

  Sau dacă-s la marginea orașului, iar orașul se extinde ? Trebuie să le tot mute ?

  Parlamentarii ăia de la PSD, PMP și UDMR să ia proiectul, să-l transcrie pe o placă maaare de ciment, și dup-aia să se dea cu capul de placă până le vine mintea la cap.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gabriela simoc · 12:53 01.01.2020
  Si ce ma intereseaza pe mine ca si cumparator, asa zisele dezechilibre?! Sa fim seriosi. Cumparati voi PSD isti cretini, de la magazinele de cartier, cca eu vreau sa cumpar de la magazinele MARI de la mine din oras, chiar din cartier, ca mi cam comod, vmai ieftin si am de unde alege!!! Nu bat km cu masina cu plasele in mana, ca n oi aglomera autobusul sau sa ma duc cu masina sa stau in trafic ca asa or hotarat niste dezechilibrati, prostalaii dracului! Altceva, MAI UTIL, nu va trece prin cap?! Ca parca ati avea...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate