fbpx

Icon Scrie un comentariu

ferma vaci

La marginea Turzii urmează să se dezvolte o fermă de vaci, cu o capacitate de 100 de capete. Intenția aparține familiei Hotea Nelu Dănuț și Alieta. Suprafața viitoarei ferme va ocupa 5000 de mp, teren situat în extravilan, în apropierea fostei gropi de gunoi de pe strada Cheii, care urmează să fie ecologizată.

 

”La solicitarea beneficiarului pe terenul cu suprafata de 5000 mp situata in extravilan se propune executarea unei ferme de vaci de lapte cu capacitate de 100 capete, amenajarea accesului din drumul de exploatare si racordarea la utilitatile posibile existente in zona. Pentru reglementarea urbanistica si edilitara a zonei cu activitati agrozootehnice cu functiuni complementare s-a intocmit planul urbanistic zonal pe suprafata proprietate particulara.
Zona studiata la solicitarea beneficiarului si respectiv propunerea comisiei de urbanism, poate sa ramana in extravilan

Din punctul nostru de vedere si respectiv a dezvoltarii economice a localitatii , aceasta zona din extravilan adiacenta unei zone VA5 poate constitui debutul structurarii unui UTR cu functiunea agro-industriala in vestul municipiului cu relatie catre localitatile rurale din amonte, de pe Valea Ariesului cu o buna accesibilitate reciproca”, precizează elaboratorul studiului privind aprobarea acestei investiții.

Din cauza faptului că zona nu se pretează pentru extinderea construirii de locuințe, se propune elaborarea unui PUZ (plan urbanistic zonal) care să permită investiții agro-zootehnice.

”Potențialul agro-zootehnic al zonei, cadrul natural și amenajările efectuate crează premisele unei dezvoltări ulterioare a zonei, a serviciilor și activităților economice in directia zootehniei, cu beneficii certe în ceea ce privește dezvoltarea economică a localitatii. Din această perspectivă se impune stabilirea unor reglementări urbanistice, distincte aferente zonei studiate care să asigure dezvoltarea urbanistică coordonată și echilibrată pentru activitatile agro- zootehnice, asigurând totodată respectarea cerințelor de protecție a mediului și ale cadrului natural.

Realizarea unui ferme de vaci de lapte si alte activitati specifice reprezintă din acest punct de vedere o dezvoltare firească și în acord cu scopul enunțat anterior.

Este de mentionat că Primaria municipiului Turda, in baza programului de relansare economica a localitatii incurajeaza si sprijina realizarea acestui obiectiv”, se mai precizează în documentația pentru PUZ.

Ferma ar urma să se realizeze în extravilanul localității, pe strada Funicularului FN.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator