fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Scrie un comentariu

tetarom harta

Parcul industrial Tetarom V, de la Luna, va fi mai aproape de începerea lucrărilor după ședința Consiliului Județean de miercuri, când se va aproba majorarea capitalului social al societății tetarom SA, prin aportul în natură al Comunei Luna, cu terenul de 115 hectare, dar și majorarea capitalului social cu un aport financiar al Consiliului Județean, bani necesari investiției.

”Se aprobă majorarea capitalului social al societăţii Tetarom S.A. cu aportul în natură adus de Comuna Luna în valoare de 4.361.630 lei, constând în terenul identificat la art. 2, în condiţiile renunţării la dreptul de preferinţă al celorlalţi acţionari, cu privire la subscrierea şi vărsarea de aporturi pentru păstrarea cotelor de participare la capitalul social”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Cei 58.500.000 lei, necesari investiției, vor fi vărsați în următorii 3 ani.

”Se aprobă majorarea capitalului prin aport în numerar al Județului Cluj la capitalul social al societății Tetarom cu suma de 58.500.000 lei, în condiţiile renunţării la dreptul de preferinţă al celorlalţi acţionari, cu privire la subscrierea şi vărsarea de aporturi pentru păstrarea cotelor de participare la capitalul social.

Se aprobă transferarea sumei de 58.500.000 lei, reprezentând aportul în numerar la majorarea capitalului social al societății Tetarom, în termen de trei ani: 30% din valoarea nominală a acțiunilor se va achita la data subscrierii, 20% din valoarea nominală a acțiunilor se va achita până în decembrie 2020, 50% din valoarea nominală a acțiunilor, până în decembrie 2021”, se mai precizează în proiectul de hotărâre.

În urma acestor transferuri, structura acționariatului societății Tetarom va suferi unele modificări. Comuna Luna va deveni al doilea acționar (fiind și singura unitate administrativ-teritorială din mediul rural care deține acțiuni la Tetarom!), cu 4,3218% din capitalul social, iar Consiliul Județean își consolidează poziția de principal acționar, cu 94,2330% din capitalul social. Municipiul Câmpia Turzii deține 0,0056% din capitalul social, iar Municipiul Turda are 0,0002% din capitalul social. Alți acționari mai sunt Municipiul Cluj-Napoca, Minicipiul Dej, Municipiul Gherla și Orașul Huedin.

Parcul Tetarom V se va realiza în baza unei asocieri între Consiliul Județean, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna.

Forul județean și-a asumat obligația de a realiza investiția, prin Tetarom, în timp ce Comuna Luna a contribuit cu terenul și va avea ca beneficii impozitele și taxele care se vor colecta, conform legii, din acest parc industrial. Municipiul Câmpia Turzii s-a angajat să facă o investiție de tip spin-off, de circa 1.000.000 de euro, spațiul respectiv urmând să fie închiriat ulterior unor investitori, veniturile urmând a fi adăugate la bugetul local.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate