fbpx

Icon Scrie un comentariu

bani

Mai multe categorii de persoane vor avea acces la ajutor în caz de deces, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului.

 

Ajutorul de deces se va acorda și în cazul persoanelor aflate în concediu de creștere a copilului de până la doi sau șapte ani (în cazul copilului cu handicap) sau în cazul decesului unui membru de familie, cu condiția ca persoana în cauză să fi fost asigurată înainte de a intra în concediu și raportul de muncă să fie suspendat.

În practică, s-au ivit mai multe cazuri în care, în cazul decesului copilului, mamele nu au putut obține acest ajutor, scrie avocatnet.ro

Altă situație vizează persoanele care, la data decesului, nu mai aveau calitatea de asigurat. Dacă, în ultimele trei luni anterioare decesului, persoana a fost asigurată măcar o zi, atunci ajutorul va fi acordat.

De asemenea, competența teritorială de acordare a ajutorului de deces revine casei teritoriale de pensii din raza de domiciliu a asiguratului/pensionarului decedat sau din raza de domiciliu a asiguratului/pensionarului care cere ajutorul de deces pentru membrul de familie.

În cazul decesului asiguratului sau pensionarului, valoarea ajutorului este de 5.163 lei, iar în cazul decesului unui membru de familie (care nu trebuie neapărat să fi fost asigurat) al asiguratului sau al pensionarului, de 2.582 lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator