fbpx

Icon Scrie un comentariu

green group

Green Group a anunțat obținerea unui credit sindicalizat pentru dezvoltarea sustenabilă în România, care implică și deschiderea unei noi fabrici de reciclare a DEEE-urilor la Câmpia Turzii, care se alătură astfel celei care deja funcționează la Buzău.

 

GREEN GROUP este cel mai mare parc integrat de reciclare din România, cu fabrici în Câmpia Turzii, Iași, Urziceni-Ialomița și Buzău.

Integrând operațiunile a 6 companii într-un model unic de business, Green Group este astăzi  un jucător important pe piața europeană în tratarea și reciclarea deșeurilor de mase plastice tip PET, sticlă, echipamente electrice și electronice, cât și a deșeurilor de echipamente de iluminat uzate. 

Noua linie de finanțare vine în sprijinul eforturilor de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, ce face trecerea către economia circulară și are un impact major în combaterea schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Astfel, producția de fibre sintetice din 100% PET reciclat reduce amprenta C02 cu 75% comparativ cu producția din petrol. 

Din cei 66 de milioane de euro obținuți, 11 milioane de euro vizează și construirea unei noi fabrici de reciclare a DEEE-urilor la Câmpia Turzii, pentru consolidarea poziției de lider pe piața reciclării DEEE-urilor, și modernizarea liniilor de reciclare a fabricii de la Buzău, dublându-și capacitatea de tratare a acestor tipuri de deșeuri la 100.000 tone/an.

“Green Group este pionierul economiei circulare în România, reușind să treacă de la reciclare la upcycling. Acest lucru înseamnă că dintr-o sticlă PET putem obține cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație fibră sintetică poliesterică de înaltă finețe. Green Group folosește un model de economie regenerativă, reciclând anual 3 miliarde de sticle din plastic ceea ce înseamnă aproximativ 600.000 km de sticle PET, adică o dată și jumătate distanța de la Pământ la Lună”.  a declarat Constantin Damov, CEO Green Group. 

Green Group cuprinde companiile:

  • GreenTech SA - reciclează deșeurile de mase plastice și produce bandă PET și r-PET din 100% material reciclat;
  • GreenFiber International SA - produce fibră sintetică poliesterică;
  • GreenWEEE International SA - tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice;
  • GreenLamp Reciclare SA - tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate;
  • GreenGlass Recycling – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din regiune; 
  • Total Waste Management, furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator