fbpx

Icon Scrie un comentariu

cazier contraventional

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat recent că va introduce cazierul contravențional pentru firme.


Vor fi înregistrate atât neregulile pentru care au fost sancționate firmele, cât și sancțiunile aplicate, de la avertismente până la amenzi.


Potrivit legislației actuale, persoanele fizice pot sesiza ANPC dacă o firmă nu respectă obligațiile privind protecția consumatorilor, însă doar după ce a încercat rezolvarea amiabilă a problemei cu operatorul economic care a comercializat produsul sau a prestat serviciul, scrie avocatnet.ro.


ANPC poate aplica amenzi comercianților, hotelurilor, restaurantelor, băncilor, instituțiilor financiare nebancare (IFN), agențiilor imobiliare, firmelor de transport (aerian, rutier, feroviar), dezvoltatorilor imobiliari, recuperatorilor de creanțe etc.


Sancțiunile pot fi aplicate, de exemplu, pentru comercializarea de produse alimentare în condiții improprii, pentru neetichetarea sau etichetarea greșită a produselor, pentru vânzarea produselor expirate, a celor cu defecte sau care pot pune în pericol sănătatea ori viața consumatorilor, dar și pentru producerea, importul şi comercializarea produselor falsificate sau contrafăcute.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator