fbpx
Scrie un comentariu

inspectia muncii

Societatea Domeniul Public Câmpia Turzii SA a fost amendată de către ITM Cluj, în urma unui control efectuat în cadrul societății. Motivul amenzii: directorul societății practica salarii mai mici decât cele stabilite prin OUG, la nivelul societăților din construcții!

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă a efectuat controlul în luna iulie 2019, s-a întocmit procesul verbal de constatare nr. 019966, prin care se arată faptul că nu s-au pus în aplicare prevederile art. 71 alin. (1) din OUG nr. 114/2018, care stipulează că pentru domeniul construcțiilor, salariul minim brut este de 3.000 lei pe lună.

Directorul societății a solicitat Consiliului Local modificarea organigramei societății, pentru a se încadra în bugetul de salarii aprobat inițial. Modificarea vizează desființarea serviciului de pază, care prevedea 9 posturi de agenți de securitate și externalizarea acestui serviciu, așa cum a fost până în anul 2016.

”Urmare a Hotărârii Consiliului de Administrație nr. 15 din 12.07.2019 prin care se aprobă externalizarea serviciului de pază, organigrama și statul de funcții ale societății Domeniul Public Câmpia Turzii SA se modifică prin desființarea serviciului de pază, care cuprindea 9 posturi de agenți de securitate. Astfel, în Organigrama și Statul de funcții propuse, se prevăd un număr de 82 de posturi din care sunt ocupate 70 de posturi.

Stabilirea numărului de personal, a salariilor de bază și a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare conform legislației în vigoare, se face cu încadrarea în fondurile alocate în vederea realizării obiectivelor, programelor și proiectelor stabilite, cu respectarea prevederilor OG nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financăare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.”, a explicat primarul Dorin Lojigan, în Referatul de aprobare a proiectului care viza modificarea Organigramei.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator