fbpx

Icon Scrie un comentariu

ServiciiDupă benzinării a venit şi rândul saloanelor de înfrumuseţare să fie verificate de comisarii CJPC. Aceştia au descoperit grave nereguli în întreg judeţul, motiv pentru care amenzile au fost pe măsură.

 

În cursul lunii septembrie 2009, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a dispus efectuarea acţiunii tematice de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la prestatorii de servicii în domeniul înfrumuseţării corporale. Au fost controlaţi 28 de agenţi economici din care la 19 au fost descoperite abateri.

 

Problemele descoperite au fost legate în principal de afişarea în mod vizibil a denumirii firmei şi a programului de funcţionare, tarifele şi serviciile prestate de societăţile în cauză nu erau nici ele de găsit, iar dotarea şi amenajarea cabinetelor a lăsat şi ea de dorit.

 

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale referitoare la curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea echipamentelor şi instrumentelor din cabinet au apărut neconformităţi la dezinfecţia, sterilizarea echipamentelor şi intrumentelor din cabinete, care a fost semnalată la 1 operator economic, la care operaţiile de dezinfecţie-sterilizare ustensile nu se efectuează în mod corespunzător după fiecare utilizare, conform reglementarilor legale în vigoare; nu se procedează la monitorizarea operaţiilor de dezinfecţie-sterilizare. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă oprirea temporară a activităţii.

 

În final s-a decis oprirea temporară a activităţii de prestare servicii în domeniul înfrumuseţării şi a igienei corporale la un număr de 15 operatori economici. Sistarea definitivă de la utilizare în prestarea seviciului a unei cantităţi de 2.9kg produse cosmetice în valoare de 786 lei.

 

Au fost aplicate un număr de 21 sancţiuni contravenţionale, din care 9 avertismente şi 12 amenzi contravenţionale în valoare de 17.000 lei.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator