fbpx

Icon Scrie un comentariu

04092008125846Lucrătorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj i-au taxat pe cei care comercializează carburanţi, pentru simplu motiv că dezinformează clienţii. Aproape 140.000 de litri de carburanţi au fost retraşi de la comercializare de către comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, în urma controalelor efectuate în perioada 21-30 septembrie la vânzătorii en-detail.

 

Totodată, cinci benzinării au fost amendate cu 5.000 de lei, iar alte cinci au primit sancţiuni cu avertisment.

 

Inspectorii au verificat 17 agenţi economici şi 510.844 de litri de carburanţi, în valoare de 1.932.478 de lei. Zece dintre agenţii economici controlaţi nu respectau prevederile legale de comercializare, astfel că reprezentanţii CJPC au retras temporar de pe piaţă o cantitate de 134.486 de litri de carburanţi, în valoare de 509.667 de lei. De asemenea, comisarii au aplicat cinci amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 de lei. Principalele nereguli constatate erau legate de lipsa informaţiilor şi a caracteristicilor carburanţilor care trebuiau afişate în dreptul pompei.

 

“La pompele de distribuţie a combustibililor şi/sau pe panoruile din incinta staţiilor nu erau afişate complet informaţiile privind caracteristicile esenţiale ale carburanţilor comercializaţi. Nu era înscrisă denumirea produsului, cifra octanică pentru benzină, tipul motorinei, la motorină cu biocarburant nu se menţiona această denumire, la produsele aditivate nu erau menţionate eventualele contraindicaţii şi/sau aditivul utilizat”, se arată într-un raport al CJPC.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator