fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

images644x461

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Prin prezenta, Federatia Operatorilor Romani de Transport isi exprima profunda indignare si nemultumire fata de lipsa de preocupare a Guvernului in raport cu fenomenul transportului ilegal si ilicit de calatori in trafic international si  national/judetean, desfasurat nestingherit, de ani de zile de catre persoane fizice/juridice posesoare de autoturisme de capacitate sub 9 locuri, ce utilizeaza suplimentar atat platforme de tractare auto cat si remorci pentru transportul coletelor, fara a detine documente legale care sa permita desfasurarea unei astfel de activitati.

 

Dupa indelungi interventii facute la nivel guvernamental in ultimii 5 ani, luna aceasta modificarea legislativa privind eliminarea celebrei sintagme “in mod repetat” din legea taximetriei a vazut lumina tiparului insa, opinia publica a fost indusa in eroare de “capcana mediatica” pregatita de gigantul UBER, acesta dirijand intregul discurs politic catre o tema ce face obiectul reglementarii cu care si F.O.R.T. este total de accord,  fara a avea nici o legatura cu ceea ce, in orice tara civilizata, ar trebui sa constituie o preocupare permanenta a Politiei Rutiere, Politiei de Frontiera si ANAF si anume combaterea transportului ilegal.

Mii de autoturisme din toate judetele tarii, aflate in posesia unor persoane fizice, sunt utilizate zilnic pentru a efectua transport contracost ilegal de persoane si bunuri atat in trafic judetean cat si in intreaga Europa.”Afacerile” la negru beneficiaza de intreaga protectie a autoritatilor care refuza sa utilizeze prevederile legale pentru combaterea fenomenului ce aduce prejudicii uriase atat bugetului de stat cat si operatorilor de transport cu activitate legala.

Este total de neconceput ca ansamblurile de vehicule de tipul celor pe care le transmitem in imaginile atasate sa fie de ani de zile invizibile pentru autoritati in conditiile in care chiar si promovarea “prestatiilor” ilegale se face direct on line (ex.: https://www.olx.ro/oferta/romania-italia-transport-persoane-colete-si-masini-ID6SwtM.html) .

Starea tehnica a autoturismelor utilizate in cadrul activitatii ilegale este, de cele mai multe ori, total necorespunzatoare, unele nefiind nici macar inmatriculate in tara noastra in timp ce soferii “de ocazie” conduc fara oprire mii de kilometri, punand astfel in pericol atat viata lor, a pasagerilor cat si a celorlalti participanti la trafic.

Consideram ca este absolut indreptatit sa primim raspunsul dumneavoastra, punctual la urmatoarele intrebari:

  1. Este cunoscut acest fenomen si daca da, care sunt directivele trasate institutiilor ce trebuie sa abordeze serios fenomenul ?
  2. Exista la nivelul Politiei Rutiere o statistica raportata evenimentelor tragice generate de aceste activitati ilegale ?
  3. De ce nu se prezinta opiniei publice adevarul despre pericolul la care sunt expusi pasagerii curselor ilegale si nici adevaratul motiv al eliminarii sintagmei “in mod repetat” ?
  4. Exista o preocupare serioasa la nivel guvernamental pentru combaterea activitatii ilicite din domeniul transporturilor ?
  5. Ce se intampla cu taxa de prima inmatriculare in raport cu aplicarea principiului “poluatorul plateste” si de ce Romania a scapat de sub control fenomenul importului de autoturisme uzate si necorespunzatoare din punct de vedere tehnic, devenind cu adevarat “cimitirul” de masini al Europei ?

F.O.R.T. reprezinta vocea unui numar semnificativ de transportatori rutieri din Romania si a incercat in mod permanent sa colaboreze constructiv cu toate structurile guvernamentale pentru atingerea unei stari de normalitate sectoriala insa, raportat si acestui subiect s-a lovit de extrem de mult dezinteres si nepasare.

Consideram ca se impune o analiza serioasa asupra fenomenului in cauza respectiv aplicarea unor masuri urgente si de aceea va solicitam o intalnire in perioada urmatoare, in urma careia sa se stabileasca directia de urmat.

Augustin Hagiu Presedinte Federatia Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T.)

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate