fbpx

3 Comentarii

dana nicoara

Pe fondul crizei de personal, angajatorii din zonă sunt nevoiți să aducă forță de muncă din străinătate.

Primul exemplu a fost fabrica de panificație La Lorraine din Câmpia Turzii care a angajat 50 de vietnamezi! Astfel, s-a rezolvat problema fluctuaţiei de personal și s-a reușit chiar extinderea zonei de producţie, chiar dacă a fost mai dificil cu documentele necesare și cu trainingul noilor angajați.

Fabrica din Câmpia Turzii a încercat în dese rânduri să recruteze personal, dar fie nu au găsit doritori, fie pretențiile acestora erau exagerate, raportat la calificările lor.

La fabrica din Câmpia Turzii lucrează 200 de români, cărora li s-au alăturat cei 50 de vietnamezi. Muncitorii vietnamezi sunt fericiți că au ajuns să muncească în România, unde salariile sunt mai mari decât în țara lor.

Acum „istoria” se repetă și la Turda, unde 15 vietnamezi vor fi angajați la Cofetăria Dana. Contractul acestora va fi pe o durată de 2 ani, vor primi cazare și masă, tot confortul necesar pentru acomodare, spune angajatorul, respectiv patronul societății, Dana Nicoară (foto).

În același context, autostrada Transilvania are parte, mai nou, de muncitori din Bangladesh.

"Avem o mare problemă cu găsirea de muncitori. Au plecat din ţară şi, odată stabiliţi acolo cu familia, nu se mai întorc. Avem deficit de 200 de muncitori. Am adus oameni din Bangladesh", a spus pentru ECONOMICA.NET reprezentantul unui constructor de pe Autostrada Transilvania (A3).

Iar problema se va acutiza tot mai tare, în condițiile în care numărul lucrărilor în construcții este în creștere (mai multe șantiere), în țară nu mai există personal disponibil, iar cei din diaspora nu prea sunt tentați să revină în țară.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Francisk · 23:51 23.07.2019
  Ei statul sa mai ia laba jos de pe taxele pe munca și vor fi muncitori ce motivație sa muncești când 38%din salar se duc la stat.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Pop Liviu · 13:47 23.07.2019
  Foarte frumos d-na Dana Nicoara! Felicitari Dvs. si celorlalti angajatori!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  pickamerul · 22:36 23.07.2019
  15 vietnamezi dotati.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator