m install
petlinii
nello construct

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA nu mai face față! (UPDATE)

floris

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA întâmpină probleme mari în prestarea serviciilor, respectiv ridicarea deșeurilor, transportul și depozitarea lor. Din acest motiv, au început să renunțe la contractele pe care le aveau în mediul rural din zona Câmpiei Turzii, unde nu mai făceau față prestării unui serviciu conform obligațiilor asumate.

Ultima notificare trimisă este înspre comuna Luna, unde în aceste zile s-a anunțat faptul că în 30 de zile se renunță la ridicarea deșeurilor.

Societatea al cărei acționar unic este Municipiul Câmpia Turzii nu mai făcea față prestării serviciului de colectare a deșeurilor, având probleme la Luna, Viișoara, Ceanu Mare și Tritenii de Jos, unde s-a întârziat cu zilele ridicarea gunoiului. Cel mai probabil, în aceste zone va prelua activitatea societatea RDE Salubritate din județul Harghita.

Societatea este reclamată tot mai des, pentru prestarea serviciilor, și la Câmpia Turzii. Nu este exclus ca renunțarea la contractele din mediul rural să aibă legătură cu o concentrare a forțelor pentru prestarea seriviciului în Câmpia Turzii, în condițiile în care existau tot mai multe nemulțumiri la adresa serviciului de salubritate.

Anual, Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA va avea un ”gol de venituri” de circa 380.000 de lei, doar în ceea ce privește localitățile Luna și Ceanu Mare, urmând ca acest ”gol” să se acutizeze după ce vor renunța și la prestarea serviciilor în Viișoara și Tritenii de Jos.

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA a avut venituri totale de 5.276.435 lei în anul 2018, cu un profit net de 4.851 lei. Societatea avea 84 de angajați și înregistra datorii de 2.548.045 lei.

UPDATE:

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a transmis un punct de vedere pe această temă:

Referitor la problema rezilierii unilaterale a contractelor de prestări servicii de salubritate, încheiate de Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, cu UAT-urile din mediul rural, în contextul articolelor de presă apărute astăzi, mă simt nevoit să fac următoarele precizări: nu se pune problema unui „deranj” sau a unei „situații îngrijorătoare” la Compania de Salubritate și nici ca operatorul de salubritate „să nu mai facă față”.  Decizia de denunțare unilaterală a contractelor a fost luată de comun acord cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, întrucât ne dorim să asigurăm un climat frumos și plăcut pentru cetățenii noștri.

Consider că este mai important ca operatorul de salubritate din Câmpia Turzii să deservească EXCLUSIV Câmpia Turzii, deoarece marea majoritate a contractelor și a veniturilor încasate de operator se datorează cetățenilor din Câmpia Turzii. Astfel, scopul nostru este acela de a utiliza toate resursele operatorului de salubritate pentru a colecta, transporta și depozita exclusiv deșeurile din Câmpia Turzii.

Având în vedere dotarea Companiei de Salubritate, care are doar două autoutilitare de colectare a deșeurilor, am luat hotărârea ca ambele autoutilitare să fie folosite în Câmpia Turzii, pentru a crește gradul de curățenie al orașului și pentru a evita cazurile de supra-aglomerare a punctelor gospodărești.

Totodată vreau să precizez că există alternative pentru ca bugetul companiei să nu fie afectat de rezilierea acestor contracte.

În acest sens, denunțarea unilaterală a contractelor de colectare și transport a deșeurilor din mediul rural a fost luată nu ca o consecință a situației „îngrijorătoare” a Companiei, ci ca o consecință a unei schimbări de politică ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR DIN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII!

Dorin Nicolae LOJIGAN

Primarul Municipiului Câmpia Turzii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: