fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

BBBBBB

Funcționarii publici care, în urma evaluării profesionale anuale, vor obține rezultate mediocre, vor risca scăderea salariului timp de un an, prevede Codul administrativ al României, care a fost publicat recent în Monitorul Oficial.


Noul cod administrativ prevede sancțiuni pentru funcționarii cu rezultate mediocre. Cei care vor munci însă, vor primi prime. 

Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanțelor profesionale individuale, de către conducătorul instituției publice, la propunerea șefului ierarhic, prin acordare de calificative: foarte bine, bine, satisfăcător și nesatisfăcător”, este prevăzut în ordonanța Codului administrativ. 

Calificativele obținute la evaluarea profesională vor fi avute în vedere la promovarea într-o funcție publică superioară; acordarea de prime, în condițiile legii; diminuarea drepturilor salariale cu 10% până la următoarea evaluare anuală profesională, pentru funcționarii publici care au obținut calificativul „satisfăcător”; eliberarea din funcție. 


În prezent, în legislaţie se regăsesc doar două din situaţiile enumerate mai sunt, promovare şi concediere.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator