fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

salariul minim

Salariul minim ar urma să nu mai fie decis printr-o hotărâre de Guvern, ci va fi stabilit în urma unui calcul în raport cu salariul mediu pe economie. Cel puțin, asta este intenția guvernanților.

 

"Una dintre cele mai importante măsuri de guvernare anunțate de doamna prim-ministru Viorica Dancila în cadrul Congresului PSD este raportarea salariului minim la valoarea câștigului salarial mediu brut pe economie. Mai simplu spus, când cresc salariile pe toată economia, atunci obligatoriu va crește și salariul minim, care va fi 50% din media câștigului salarial brut din România.

Pentru salariații cu studii superioare acest procent va fi 60%. Măsura se va aplica chiar din acest an, de la 1 decembrie. În acest fel, avem garanția că nimeni nu este lăsat în urmă și că beneficiile creșterii economice se vor regăsi în buzunarele tuturor românilor. Este o măsură social-democrată 100%", a transmis Mihai Fifor, secretarul general al PSD.

La începutul acestui an, câștigul salarial mediu brut era în jur de 4.800 de lei. Dacă ne raportăm la aceste date (care pot crește până la finele anului), salariul minim brut ar putea ajunge la circa 2.400 de lei (în condițiile în care în prezent este 2.080 lei), iar în cazul celor cu studii superioare ar fi de 2.880 lei (2.350 lei/lună este în prezent).

La actualele salarii minime, netul minim este de 1.263 lei/lună, iar în cazul celor cu studii superioare este de 1.413 lei. dacă s-ar aplica noul mod de calcul, salariul minim net ar fi de 1.441 lei/lună, iar în cazul celor cu studii superioare ar fi de 1.707 lei/lună.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator