fbpx

Icon Scrie un comentariu

RTEmagicC Holcim Fahrmischer.jpgHolcim a renunţat la producţia de ciment din Turda şi deţine o staţie de măcinare a cimentului, un terminal pentru cimentul transferat de la celelalte două puncte de lucru ale Holcim din ţară, precum şi utilaje de exploatare a agregatelor de carieră.

 

Producătorul de ciment şi agregate Holcim a deschis un terminal nou de ciment în Bucureşti, în urma unei investiţii de 11,5 milioane de euro. Terminalul din capitală, scrie Ziua de Cluj, dispune de o suprafaţă de depozitare de până la 6.000 tone, iar capacitatea de expediere urmează să fie majorată de la 60.000 tone/an la 400.000 tone/an.

 

“Prin realizarea unui centru de distribuţie în Bucureşti, Holcim doreşte să fie cât mai aproape de clienţii celei mai importante concentrări de piaţă din România. Noul terminal permite înlocuirea transportului auto cu cel pe cale ferată din fabricile de ciment până în Bucureşti, permiţând optimizarea costurilor de distribuţie, dar şi reducerea considerabilă a impactului asupra mediului”, a declarat Markus Wirth, director general al Holcim România.

 

Producţie în scădere

 

Producţia de clincher, semifabricat din care se obţine cimentul, a scăzut în primul semestru al anului cu 27%, de la 3,6 milioane de tone la 2,6 milioane de tone. Fabrica de clincher din Turda, care aparţine Holcim, a fost închisă. Aproximativ 30 de angajaţi au fost trimişi în şomaj în ultimele luni. Compania amintită, în acest moment deţine în localitate o staţie de măcinare a cimentului, un terminal pentru cimentul transferat de la celelalte două puncte de lucru ale Holcim din ţară, precum şi utilaje de exploatare a agregatelor de carieră.

 

Divizia românească a Holcim deţine trei fabrici de ciment în Turda, Câmpulung şi Aleşd, 20 de staţii ecologice de betoane şi cinci staţii de agregate.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator