fbpx

Scrie un comentariu

aries industrial park

Fondul de investiții Europa Capital, brațul imobiliar european al companiei americano-japoneze The Rockefeller Group International, a început să își vândă din proprietățile acumulate în România, inclusiv cea de la Turda într-un proces de lichidare a activității locale, anunță Profit.ro.

Toate investițiile din România, inclusiv cea de la Turda, s-au realizat prin intermediul unor parteneriate.

În cazul parcului industrial de la Turda (Aries Industrial Park, unde își desfășoară activitatea ACS Industries Europe), parteneriatul a fost realizat cu o firmă din Timișoara, prin intermediul căreia s-au achiziționat 22 de hectare de teren la Turda, iar apoi suprafața s-a extins la 54 de hectare de teren, fiind cooptat și dezvoltatorul spaniol Graells & Llonch. La momentul respectiv, se vorbea despre construcția a peste 225.000 de metri pătrați în 70 de clădiri. Spaniolii, însă, s-au retras din parteneriat după ce au investit 4 milioane de euro, adică partea de infrastructură.

”În 2016, reprezentanții Europa Capital anunțau că parcul industrial din Turda a fost selectat ca potențial amplasament în vederea mutării facilităților de producție ale unei companii mari din Statele Unite ale Americii, cu activitate în industria componentelor auto. Mutarea nu s-a mai întâmplat, iar acum investitorul este în curs de vânzare a terenului din Turda”, potrivit informațiilor Profit.ro.

The Rockefeller Group a fost fondat în 1928 de John D. Rockefeller Jr., fiul lui John Rockefeller - fondatorul Standard Oil. În 1989, corporația japoneză Mitsubishi Estate a devenit acționarul majoritar al companiei. În octombrie 2010, Rockefeller Group International a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Europa Capital. De la lansarea sa, în 1995, Europa Capital a inițiat zece fonduri imobiliare și a realizat peste 130 de tranzacții  care totalizează peste 11,3 miliarde de euro în 20 de țări europene.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator