fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

aries industrial park

Fondul de investiții Europa Capital, brațul imobiliar european al companiei americano-japoneze The Rockefeller Group International, a început să își vândă din proprietățile acumulate în România, inclusiv cea de la Turda într-un proces de lichidare a activității locale, anunță Profit.ro.

Toate investițiile din România, inclusiv cea de la Turda, s-au realizat prin intermediul unor parteneriate.

În cazul parcului industrial de la Turda (Aries Industrial Park, unde își desfășoară activitatea ACS Industries Europe), parteneriatul a fost realizat cu o firmă din Timișoara, prin intermediul căreia s-au achiziționat 22 de hectare de teren la Turda, iar apoi suprafața s-a extins la 54 de hectare de teren, fiind cooptat și dezvoltatorul spaniol Graells & Llonch. La momentul respectiv, se vorbea despre construcția a peste 225.000 de metri pătrați în 70 de clădiri. Spaniolii, însă, s-au retras din parteneriat după ce au investit 4 milioane de euro, adică partea de infrastructură.

”În 2016, reprezentanții Europa Capital anunțau că parcul industrial din Turda a fost selectat ca potențial amplasament în vederea mutării facilităților de producție ale unei companii mari din Statele Unite ale Americii, cu activitate în industria componentelor auto. Mutarea nu s-a mai întâmplat, iar acum investitorul este în curs de vânzare a terenului din Turda”, potrivit informațiilor Profit.ro.

The Rockefeller Group a fost fondat în 1928 de John D. Rockefeller Jr., fiul lui John Rockefeller - fondatorul Standard Oil. În 1989, corporația japoneză Mitsubishi Estate a devenit acționarul majoritar al companiei. În octombrie 2010, Rockefeller Group International a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Europa Capital. De la lansarea sa, în 1995, Europa Capital a inițiat zece fonduri imobiliare și a realizat peste 130 de tranzacții  care totalizează peste 11,3 miliarde de euro în 20 de țări europene.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator