fbpx

Icon Scrie un comentariu

4324Compania E.On Gaz a fost amendată cu 5.000 de lei pentru nereguli privind facturile trimise clujenilor. Sancţiunea este aplicată pentru că s-au emis facturi duplicat conţinând sume de plată pentru servicii de revizie a instalaţiilor care însă, potrivit consumatorilor, nu au fost făcute.

 

Conform unui comunicat de presă, reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie ar fi recunoscut faptul că emiterea acelor facturi prezintă neconcordanţe cu realitatea din teren. Directorul Mircea Radu, spune că a impus companiei de distribuţie a gazului să ia măsuri pentru remedierea de urgenţă a practicilor comerciale incorecte.

 

Scandalul din jurul E.ON Gaz Distribuţie a început după ce mai mulţi clujeni au reclamat la Protecţia Consumatorilor că au primit din partea companiei nişte facturi duplicat prin care li se cerea să plăteasca urgent diverse sume de bani, fără să fi primit însă şi facturile originale. În plus, pentru anul 2007 şi 2008, operatorul economic nu a putut prezenţa documente din care să rezulte că s-au făcut verificări tehnice şi revizii la toţi consumatorii casnici care au făcut reclamaţie.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator