fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Banner 1 Turda News HD

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

PSDTurda Ciortea 30iulie

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

3 Comentarii

edu elite 10iulie

corina cretu 1

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a semnat finanțarea "Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii", care va asigura tuturor locuitorilor din sudul județului Cluj acces la servicii de apă și canalizare, prin extinderea și modernizarea infrastructurii existente, anunță siteul Reprezentanței în România a Comisiei Europene.

Proiectul va fi implementat în 13 localități din județul Cluj, reunite în cadrul Asociației de dezvoltare intercomunitară "Apa Văii Arieșului" (Aiton, Călărași, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos, Viișoara) și vine în continuarea investițiilor făcute din bani europeni în perioada 2007 – 2013 în rețeaua de apă și canalizare din această parte a judeţului.

La momentul aprobării proiectului, comisarul european Corina Crețu a declarat: "Mă bucur că lucrurile sunt duse mai departe și că finanțarea europeană va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în regiunea Turda-Câmpia Turzii. Concret, cu aproape 155 milioane de euro  - din care peste 110 milioane din fonduri europene, la care se adaugă co-finanțarea națională de aproape 45 milioane de euro -, peste 16.500 de locuitori vor avea apă potabilă de calitate în gospodării, în timp ce 14.000 de locuințe vor fi racordate la sistemul de canalizare. Aceasta înseamnă că, peste patru ani, aproape toată populația din această zonă va fi racordată la rețeaua de apă și canalizare." 

Proiectul prevede reabilitarea a 104 kilometri din lungimea rețelei actuale de transport al apei, precum și extinderea acesteia cu peste 250 de kilometri de conducte. În ceea ce privește sistemul de canalizare, sunt prevăzute reabilitarea actualei rețele pe o lungime de 48 de kilometri, extinderea acesteia cu 130 de kilometri,  construirea a 48 de noi stații de pompare, precum și extinderea a 2 stații de tratare a apelor uzate. 

Proiectul urmează a fi implementat până la finele anului 2023 și va contribui la păstrarea unui mediu înconjurător mai curat, care asigură protecția sănătății locuitorilor și previne deversările de apă uzată din rețeaua de distribuție și stocare.

Proiectul Companiei de Apă Arieș este printre primele semnate în România și printre primele care au fost acceptate la finanțare europeană!

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 09:23 07.06.2019
   ”Bieții” cititori pot înțelege orice, dar cu siguranță nu faptul că s-a semnat același contract de 2 ori, pentru că ar fi o prostie!
   Am mai spus-o și o mai spun: procedurile pe fonduri europene sunt mai complicate, motiv pentru care e recomandabil să nu intri în discuții, dacă nu ai minimul de cunoștințe necesar. Din păcate, la noi toți ”analizează” și își dau cu părerea, fie că înțeleg, fie că nu...
   Contractul a fost semnat între CAA și Ministerul Fondurilor Externe. Cheltuielile eligibile, în această fază, se decontează de la bugetul statului, urmând ca ulterior aprobării de către Comisia Europeană, acestea să fie rambursate din banii europeni (lucru care, practic, s-a întâmplat acum, fiind anunțat acest lucru ieri).
   Sunt niște etape...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  viz · 08:38 07.06.2019
  Pentru ceilalti (non-PSD) orice ar fi facut, nu conteaza, pentru PSD si promisiunea e o realizare !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate