fbpx

Icon Scrie un comentariu

producator tomate

Într-o perioadă în care politica le-a luat mințile multora, sunt și tineri care și-au dat seama că ”binele” nu vine cu urlete, ci din muncă, cu răbdare și cu inițiativă!

 

Primele 400 de kilograme de roșii atohtone, scoase pe piață și cu ajutorul programului de minimis "Ajutor pentru tomate", au fost cultivate într-o seră de culturi ecologice din comuna clujeană Căpușu Mare, menționează Ziar de Cluj.

Producătorul, Alina Nedeluș, e o tânără care și-a înființat o seră ecologică în urmă cu 3 ani. Ea a accesat ajutorul de la stat și a reușit în premieră, în acest an, să fie primul cultivator din județ care a scos roșii timpurii la vânzare.

"Ajutorul de la stat mi s-a potrivit ca o mănușă, pentru că eu oricum cultiv roșii. Chiar dacă suma de bani acoperă doar o mică parte din cheltuielile necesare într-o seră bio, e ca o gură de oxigen. Cred că pentru fiecare cultivator, una dintre cele mai mari cheltuieli o reprezintă încălzirea serei. Așa că acești bani ne ajută să ne mai descrețim frunțile", a declarat pentru NCN, Alina Nedeluș, producător de roșii bio.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator