m install
petlinii
nello construct

20 de tone de pește alterat retras de la comercializare de comisarii ANPC!

floris

Comisarii ANPC au retras de pe piață peste 20 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte alterate, depozitate necorespunzător sau expirate.

În urma unor controale făcute, în aprilie, de Protecţia Consumatorilor au fost retrase de la vânzare peste 20 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte, care erau alterate sau depozitate în condiţii improprii sau care prezentau data durabilităţii minimale depăşită.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că a făcut, în luna aprilie, controale în toată ţara privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a peştelui, preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte, aceste verificări continuând şi în perioada următoare.

Astfel, au fost controlaţi 669 de operatori economici, constatându-se abateri la 414 (62%) dintre aceştia, şi a fost verificată o cantitate de circa 99 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte, din care 38,5 tone nu îndeplineau condiţiile legale.

De asemenea, din documentele de provenieţă a mărfii a reieşit că peste 90 la sută din peştele controlat era din import.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: