fbpx

Icon Scrie un comentariu

peste alterat

Comisarii ANPC au retras de pe piață peste 20 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte alterate, depozitate necorespunzător sau expirate.


În urma unor controale făcute, în aprilie, de Protecţia Consumatorilor au fost retrase de la vânzare peste 20 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte, care erau alterate sau depozitate în condiţii improprii sau care prezentau data durabilităţii minimale depăşită.


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că a făcut, în luna aprilie, controale în toată ţara privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a peştelui, preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte, aceste verificări continuând şi în perioada următoare.


Astfel, au fost controlaţi 669 de operatori economici, constatându-se abateri la 414 (62%) dintre aceştia, şi a fost verificată o cantitate de circa 99 de tone de peşte, preparate şi conserve din peşte, din care 38,5 tone nu îndeplineau condiţiile legale.


De asemenea, din documentele de provenieţă a mărfii a reieşit că peste 90 la sută din peştele controlat era din import.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator