fbpx

Scrie un comentariu

terran

Compania maghiară Terran, care a investit anul trecut 5 mi­lioa­ne de euro într-o fabrică de ţi­gle din beton în Câmpia Turzii, şi-a ma­jorat afacerile cu 10% în 2018 şi a depăşit 18 milioane de lei. Până anul trecut, compania era pre­zentă local doar ca distribuitor.

„Anul 2018 a fost un an foarte bun pentru Terran, am reuşit să finalizăm investiţia şi să inaugurăm a patra capacitate de producţie a grupului Terran şi prima din România, la Câmpia Turzii. De asemenea, ne-am atins cifrele previzionate, realizând creşteri atât la cifra de afaceri, cât şi la volumul vân­dut. Astfel, în 2018 am înre­gis­trat o cifră de afa­ceri de peste 18 mil. lei şi un profit de 340.000 lei“, spune Kocsis Szilveszter, director la Terran România, pentru Ziarul Financiar.

Toată producţia de la Câmpia Turzii ajunge pe piaţa din România. Pentru divizia din România a Terran lucrează 29 de angajaţi.

Producătorul de sisteme de învelitori pentru acoperiș Terran (www.tigleterran.ro) a inaugurat în Câmpia Turzii, o fabrică de țigle din beton, în urma unei investiții de circa 5 milioane de euro, în cursul lunii iunie 2018.

Prima fabrică Terran din România, construită pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sârmei Câmpia Turzii, este complet automatizată și folosește cele mai moderne tehnologii de fabricație.

Cu o suprafaţă de aproximativ 2.500 metri pătraţi şi o platformă de depozitare de 1.5 hectare, fabrica are o capacitate de producţie de 70 ţigle/minut, cu o capacitate anuală de 10 milioane de bucăţi.

Unitatea de producţie are un proces tehnologic închis, prin care materiile prime ecologice sunt revalorificate în urma unui proces de reciclare.

”Suntem în România din 2005, iar vânzările foarte bune înregistrate, precum și mărimea pieței de aici au reprezentat factori decisivi pentru a construi o fabrică în România. Investiția a demarat în 2016, prin achiziționarea terenului, iar anul acesta în primăvară am început probele de producție. Anul viitor continuăm investițiile pentru a extinde capacitatea de producție, pentru două game în plus. Această investiție este un argument foarte serios pentru clienții Terran din România, că au făcut o alegere bună, iar garanția de 50 de ani acordată la țiglă este o garanție scrisă, asumată și verificată”, a declarat Gódi Attila, directorul general al Terran.

Singura întreprindere mare în industria materialelor de construcţii din Ungaria, se află 100% în proprietate (privată) familială. Familia Mészáros se ocupă cu fabricarea ţiglelor de beton începând din anul 1920.

Firma s-a dezvoltat până în zilele noastre într-o întreprindere cu o cifră de afaceri de 6 miliarde de forinți/an, care produce în trei uzine complet automatizate şi comercializează anual 30 de milioane de ţigle. Societatea are clienţi în 8 ţări, în afara Ungariei.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator