fbpx

Icon Scrie un comentariu

http://www.ziuadecj.ro/action/image?ID=11921Reclamaţiile sosite la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj sunt din ce în ce mai multe. Clienţii, reclamă facturarea incorectă a unor servicii. Prezent în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Radio Transilvania Turda, Cristian Nicula directorul coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, spune că în ultima vreme atât consumatori din Turda, Câmpia Turzii, Cluj Napoca cât şi din localităţile învecinate vin să se „plângă” instituţiei de practicile incorecte pe care le aplică furnizorul de gaze.

Oamenii nu au primit facturile la timp atât în decursul acestui an cât şi în 2008, iar acum vin aceste facturi prin care sunt avertizaţi să-şi achite datoriile faţă de E on Gaz, altfel li se sistează furnizarea serviciilor.

 

„Acum se vine cu această factură prin care consumatorii sunt oarecum ameninţaţi că dacă în termen de 5 zile nu achită datoria, rămân fără căldură. Am făcut deja o selecţie printre aceste facturi şi vreau să vă spun că mulţi dintre aceşti abonaţi au încercat să-şi achite facturile, dar au fost refuzate la bănci, deoarece sunt duplicate. Singura posibilitate de plată este chiar caseria societăţii E on Gaz”, explică Nicula.

 

Directorul CRMP Cluj spune că situaţia se află în atenţia instituţiei pe care o conduce, declanşându-se o anchetă în acest sens, iar în cazul în care se dovedeşte că această practică este incorectă în relaţiile cu consumatorii, atunci sancţiunile vor fi pe măsură.

 

Recent şi societate UPC, s-a ales cu o amendă consistentă din partea Comisariatului Regional pentru protecţia Consumatorilor Cluj, sancţiunile fiind pe măsura operatorului, în cuantum de 2,5 miliarde de lei vechi.

 

Dacă ar fi să contabilizăm...

 

În această vară, peste 60 de clujeni au reclamat serviciile inadecvate ale furnizorului de servicii de televiziune şi internet UPC. Compania a mai primit, o amendă de 60.000 de lei, maximul prevăzut de lege, după ce în luna august UPC a fost amendată de inspectorii clujeni cu 30.000 de lei.

 

Concret este vorba despre practici comerciale incorecte, clienţii semnând contracte pentru o anumită sumă, însă erau nevoiţi să achite mai mulţi bani decât era prevăzut în contract. Cu alte cuvinte, chiar dacă pe contractele de furnizare servicii era trecută o anumită taxă, pe facturi scria cu totul altceva. O anexă era adăugată ulterior în dosar, stabilind alte tarife pentru aceleaşi servicii mentionate şi în contract. Iar clienţii UPC aflau de noile tarife prin intermediul unui apel telefonic, în care nu li se solicita acordul, ci prin care erau doar anuntaţi de noile tarife practicate.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator